Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lujatalo voittanut kaksi isoa kilpailu-urakkakohdetta Pirkanmaalla

Luja-yhtiöt

Lujatalo voittanut kaksi isoa kilpailu-urakkakohdetta Pirkanmaalla

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 09:00
Julkaisija: Luja-yhtiöt

Lujatalo Oy on voittanut Pirkanmaan alueella kaksi merkittävää kilpailu-urakkaa, TREDU Lempäälän oppilaitoksen ja Metallityöväenliiton Murikka-opiston. Kohteiden yhteenlaskettu arvo on noin 25 miljoonaa euroa.

Lujatalon Pirkanmaan alueella on vahvaa näyttöä ja osaamista oppilaitosrakentamisessa. – Meillä on erilaisten oppilaitosten rakentamisesta paljon käytännön kokemusta ja referenssejä, kertoo Lujatalon Pirkanmaan alueen aluejohtaja Tuija Schmidt. – Olemme tehneet tasaisen varmaa ja laadukasta työtä ja organisaatiomme on osaava ja ketterä. Tämä näkyy myös kasvavana liikevaihtona yksikössämme.

TREDU Lempäälän peruskorjaus- ja laajennushankkeessa Lujatalo korjaa oppilaitoksen nykyiset 4000 m2 tilat ja rakentaa lisäksi uusia tiloja n. 5300 m2. Tilat valmistuvat loppukesällä 2017.

TREDUN toimipiste sijaitsee Ahtialanjärven rannalla Natura-alueella, minkä vuoksi rakentamisessa huomioidaan erityisen tarkasti ympäröivä luonto ja eläimistö. – Toimimme pohjavesialueella sekä lintujen pesimäalueiden läheisyydessä, minkä vuoksi mm. kovaääniset työvaiheet on tehty tai tehdään ennen lintujen tärkeää pesimävaihetta tai sen jälkeen, kertoo Lujatalon vastaava työnjohtaja Harri Tourunen.

Toinen merkittävä kilpailu-urakkavoitto on Metallityöväenliiton Murikka-opiston perusparannus- ja kehityshanke Terälahdessa, Tampereen pohjoispuolella. Murikka-opiston urakassa korjataan 1970-luvulla rakennettu opistorakennus vaiheittain siten, että opiston toiminta on koko rakentamisen ajan käynnissä. Korjattavaa alaa on n. 10 000 m2. Suuret ikkunat ja niiden kautta koskemattoman luonnon läsnäolo säilytetään kohteen korjauksessa ja rakennus tulee peruskorjauksen jälkeenkin sulautumaan osaksi ympäröivää luontoa.  

- Murikassa uusitaan nyt kaikki, mikä edistää rakennuksen kestävyyttä ja modernia käyttöisyyttä seuraavat vuosikymmenet. Ilme säilyy: Murikka on edelleen instrumentti, jota valo soittaa. Metalliliitto on perusparannushankkeesta päättäessään tehnyt suuren koulutuksellisen ja arkkitehtonisen päätöksen. Sen toteuttajaksi valittu Lujatalo epäilemättä toteuttaa perusparannuksen Murikan hengessä, sanoo Murikka-opiston rehtori Aki Ojakangas.

Murikka-opiston työmaa on alkanut huhtikuussa 2016 ja kohteen on määrä valmistua vuoden 2017 loppuun mennessä.

Lisätietoja:       Lujatalo Oy, aluejohtaja Tuija Schmidt, p. 044 585 2541, tuija.schmidt@luja.fi
Liite:                     Havainnekuvassa TREDU Lempäälän oppilaitos

Liitetiedostot

Lujatalo Oy kuuluu Luja-yhtiöihin ja on osaava valtakunnallinen rakentaja. Lujatalo on sekä toimitila- että asuntorakentaja ja sen erikoisalaa on korjausrakentaminen. Yrityksessä työskentelee yli 700 rakentamisen ammattilaista ja sen Lujakoti-tuotemerkki tunnetaan hyvän asumisen laatumerkkinä. Lisätietoa Lujatalo Oy:stä osoitteessa www.lujatalo.fi, facebook.com/lujatalo

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla yli 60 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 450 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1400 työntekijää 27 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. www.luja.fi, facebook.com/luja-yhtiot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs