Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lue Advokaatista: Somessa jaetaan mielivaltaista oikeutta (Huom: linkki näköislehteen korjattu)

Suomen Asianajajaliitto

Lue Advokaatista: Somessa jaetaan mielivaltaista oikeutta (Huom: linkki näköislehteen korjattu)

Tiedote.
Julkaistu: 16.10.2015 klo 11:36
Julkaisija: Suomen Asianajajaliitto

Sosiaalinen media antaa kaikille aitiopaikan käydä väittelyä oikeudenkäynneistä, tuomioista ja vaikkapa asianajajien työstä. Somessa näkyy myös räikeitä valheita ja uhkauksia. Advokaatin jutussa kerrotaan miten sosiaalisen median keskustelut vaikuttavat oikeudenhoidon ammattilaisiin. Jutussa kysytään myös kaventavatko nettihäiriköt lopulta myös sananvapautta?

Oikeudellista neuvontaa hedelmähyllyjen välissä

Joensuulainen asianajaja Harri Kontturi on tunnettu ennakkoluulottomista markkinointitempauksistaan. Hän on esimerkiksi tehnyt pitkään yhteistyötä paikallisen osuuskaupan kanssa, ja antanut oikeusapua marketissa appelsiinihyllyjen välissä. Maakunnanmies kannustaa kollegojaan kansainvälistymään ja jää itse ulkomaan konferensseissa mieleen vaikkapa jakamalla joulupukkipinssejä.


Oikeusavun kilpailu reiluksi

Julkista oikeusapua ollaan jälleen kehittämässä. Oikeusministeriön suunnitelmien mukaan oikeusavun kustannuksia halutaan vähentää ja palveluja keskittää. Yksityiset asianajotoimistot lienevät tulevaisuudessa palveluverkoston kattavuuden kannalta entistä keskeisemmässä roolissa.

Oikeusavun kokonaiskenttää sekoittaa, että valtion oikeusaputoimistoissa hoidetaan myös sellaisia toimeksiantoja, joissa kyse ei ole asiakkaan vähävaraisuudesta. Tällaisista toimeksiannoista asiakkaalta perityt korvaukset eivät Asianajajaliiton näkemyksen mukaan kuitenkaan kata palveluiden tuottamisesta aiheutuvia todellisia kustannuksia. Alihinnoittelu vääristää kilpailua ja tulee lopulta kalliiksi veronmaksajille, kirjoittaa Asianajajaliiton puheenjohtaja Risto Sipilä Advokaatin pääkirjoituksessa.


Lue näköislehteä:
Advokaatti 5/2015

Lisätietoja:
Janne Laukkanen, Advokaatin päätoimittaja, puh. 040 588 1925, etunimi.sukunimi@asianajajaliitto.fi

 

Suomen Asianajajaliiton lakisääteisenä tehtävänä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa. Asianajajaliitto edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen. Asianajajaliitto on lailla perustettu julkisoikeudellinen yhteisö. Asianajajaliitto ei ole rekisteröity yhdistys, ammattiliitto tai yrittäjäjärjestö. Asianajajia on Suomessa noin 2 100. Vain Asianajajaliittoon kuuluva lakimies saa käyttää nimikettä asianajaja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs