Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Liiketoimintaa verkostoitumalla - Green Care -valmennusohjelma käynnistyy

TTS Työtehoseura

Liiketoimintaa verkostoitumalla - Green Care -valmennusohjelma käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2013 klo 13:23
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Green Care antaa uusia mahdollisuuksia maaseudun elävöittämiseen ja työpaikkojen syntymiseen maaseudulle. Monipuolinen koulutuskokonaisuus kuinka hyödyntää maaseudun luontoresurssit yrittäjyyden kannalta kannattavasti liiketoiminnaksi käynnistyy. Liiketoimintaa verkostoitumalla -hankkeen tavoitteena on lisätä kiinnostusta ja osaamista luonnon tavoitteelliseen hyödyntämiseen osana liiketoimintaa. Tavoitteena on madaltaa kynnystä ryhtyä alan palvelun tuottajaksi tai kehittää olemassa olevaa yritystoimintaa. Hankkeen tavoitteena on myös lisätä asiakkaiden, yrittäjien, sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden välistä toimintaa verkostoitumisen avulla.

 ”Olen ollut Green Care -toiminnassa mukana Green Care Finland ry:n perustamisesta lähtien, sillä koen, että maaseutu ja luonto tarjoavat motivoivan ympäristön kuntoutukseen, terapiaan sekä muuhunkin hoivaan ja virkistykseen. Toivoisin itsekin voivani esimerkiksi viettää vanhuudenpäiviä maalaistalon pihapiirissä vointini mukaan talon töihin ja elämään osallistuen”, kertoo yrittäjä Pirkko Kivikari Ylitalon alpakoista.

 ”Mutta vielä on tehtävää ennen sitä”, Kivikari lisää.” Jotta saamme maksajat vakuuttuneiksi toimijoiden tasosta ja ammattimaisuudesta, tarvitaan alalle koulutusta. Ostajan täytyy voida luottaa palveluiden tasoon. Palveluiden tarjoajat ovat aktiivisesti kyselleet koulutuksen ja laatustandardien perään, jotta saavat ammattimaisen leiman työllensä ja näyttöä palveluiden tasosta.”

 Käynnistyvä valmennusohjelma sisältää koulutuspäiviä, pienryhmätoimintaa, seminaareja, VIHREÄN VÄLITTÄMISEN areenoita sekä opinto- ja benchmarkkausmatkoja. Koulutukset on tarkoitettu hoiva-, hyvinvointi- ja matkailuyrittäjyyttä miettiville, aloittaville ja toimintaansa kehittäville maaseudun yrittäjille, yrityksille ja yhteisöille. Kohderyhmänä ovat myös alan asiantuntijat, yritysneuvojat ja kuntien hankinnoista vastaavat, sosiaali- ja terveysalan sekä sivistystoimen toimijat. Yhdistävänä tekijänä on saattaa maaseudun luontoresurssit kannattavaksi liiketoiminnaksi.

 LIIKETOIMINTAA VERKOSTOITUMALLA Maaseudun luontoresurssit Green Care -yrittäjyyden voimavarana (LIVE-hanke) on Työtehoseuran, ProAgria Etelä-Suomen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Lahden ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteuttama koulutushanke. Se toteutetaan Hämeen, Pirkanmaan ja Uudenmaan alueilla ja Hämeen, Pirkanmaan ja Uudenmaan ELY ‐keskuksien rahoittama (Manner‐Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007–2013).

 Lisätietoa:

 Anne Korhonen, Työtehoseura ry , 040 5229344, anne.korhonen@tts.fi

Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi, 0400 995585, satu.nurmi@proagria.fi

Susanna Vanhamäki, Lahden ammattikorkeakoulu, 050 538 2365, susanna.vanhamaki@lamk.fi

Päivi Mäntyneva, Hämeen ammattikorkeakoulu, 050 574 5506, paivi.mantyneva@hamk.fi

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 8000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs