Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » LEHDISTÖTIEDOTE Norlandia Preschools AS, Pohjois-Euroopan johtava päiväkotioperaattori, hankkii 59 % Suomen Tenava päiväkodeista

Suomen Tenava päiväkodit Oy

LEHDISTÖTIEDOTE Norlandia Preschools AS, Pohjois-Euroopan johtava päiväkotioperaattori, hankkii 59 % Suomen Tenava päiväkodeista

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2014 klo 08:42
Julkaisija: Suomen Tenava päiväkodit Oy

Oslo ja Helsinki – 13. toukokuuta 2014 - Norlandia Care Group ilmoitti tänään hankkineensa 59 % osakkeista Suomen johtavasta päiväkotialan toimijasta, Tenava-päiväkodeista. Norlandialla on mahdollisuus ostaa loput osakkeet vuonna 2017. Kolmessakymmenessä pääkaupunkiseudulla, Jyväskylän alueella, Akaassa ja Hämeenlinnassa sijaitsevassa Tenava-päiväkodissa on noin 1800 lasta ja 350 työntekijää. Tenava-päiväkodit on suurin yksityisomistuksessa oleva päivähoitoalan yritys Suomessa ja se on ollut toiminnassa vuodesta 1994.

 "Suomen Tenava päiväkodit on erittäin tyytyväinen Norlandia Caren mukaantulosta pääomistajaksi. Toimiminen osana suurempaa Pohjoismaista kokonaisuutta tukee Suomen Tenava päiväkotien tavoitetta laadukkaasta päivähoidosta ja mahdollistaa parhaiden Pohjoismaisten käytäntöjen hyödyntämisen.  Samalla se on tunnustus Suomen päivähoito- ja varhaiskasvatusosaamiselle. Parempien resurssien myötä palvelun kehitystä voidaan syventää ja toimintaa kehittää. Norlandia Caren fokus on laadussa, pätevyydessä ja hyvässä operatiivisessa toiminnassa, ja tämä sopii erittäin hyvin Suomen Tenava päiväkotien arvojen kanssa," sanoo hallituksen jäsen ja aikaisempi hallituksen puheenjohtaja Tuomas Hirvonen Tenava päiväkodeista.

"Yrityskauppa on erittäin jännittävä mahdollisuus saada merkittävä jalansija markkinoilla, joilla on runsaasti tilaa kasvaa. Olemme jo läsnä Suomessa Tampereella sijaitsevan Norlandia Care Hotellin kautta, ja odotamme synergiaetuja tarjoamalla Suomessa laajemman valikoiman palvelujamme ", sanoo Hilde Britt Mellbye, Norlandia Care Groupin CEO. Hän lisää: " Tenava-päiväkodeissa vieraillessamme olemme olleet iloisia siitä, miten keskeisesti laatu on läsnä kaikilla Tenavien toiminnan osa-alueilla. Tämä on linjassa sen tärkeän kasvatustehtävän kanssa, jonka kanssa teemme työtä päivittäin."

Tenava päiväkodit on tunnettu omahoitajistaan ja pienryhmätoiminnasta. Nämä toimintamallit säilyvät myös jatkossa. Sekä Tenava päiväkodit että Norlandia näkevät mahdollisuuksia merkittävään kasvuun Suomen markkinoilla lähivuosina. Tällä hetkellä 40 % päivähoitoikäisistä lapsista on kotona päivähoidossa. Poliittiset paineet ja yhteiskunnallinen tilanne on kuitenkin tuomassa lisää äitejä aikaisemmin takaisin työelämän piiriin. Näin ollen on yleinen tarve lasten päivähoidolle kasvaa.

Päiväkotialan markkinoilla Suomessa toimii monia suhteellisen pieniä yksiköitä ja yrityksiä tällä hetkellä. Jotta ala pystyy vastaamaan ennustettuun kysynnän kasvuun, päiväkotien koko tulee kasvamaan kaikkien toimijoiden osalta. Norlandialla on merkittävää asiantuntemusta Norjan markkinoilta suurempien päiväkotien kehittämisestä ja niiden toiminnasta, ja voi omalta osaltaan tuoda tätä osaamista Suomen markkinoille. 

Yngvar Tov Herbjørnssønn toimii Tenava päiväkotien hallituksen puheenjohtajana. Liisa Niemi jatkaa yrityksen toimitusjohtajana.  Entiset omistajat säilyttävät 41 % yhtiön koko osakekannasta ja jatkavat toimintaansa hallituksessa.

Norlandia on arvostettu päiväkotialan toimija Norjassa, Ruotsissa ja Alankomaissa. Norlandia on osa Norlandia Care Group:a , jolla on päiväkotien lisäksi on kaksi muuta toimialaa: hoitokodit ja potilashotellit . Potilashotellit sijaitsevat Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa; Norlandia Care Hotel Tampereella on osa potilashotelliryhmää. Norlandia Care Group työllistää 3.500 henkilöä. Pääkonttori sijaitsee Oslossa, Norjassa.

Lisätietoja antavat:

Tuomas Hirvonen 
Hallituksen jäsen ja edellisen hallituksen puheenjohtaja
Suomen Tenava päiväkodit Oy
+358 50 3686866
www.tenava.net

Hilde Britt Mellbye 
CEO
Norlandia Care Group 
+47 997 16 617
www.norlandiacare.no             

        

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs