Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lappeenranta odottaa ennätyksellisiä aluetaloudellisia vaikutuksia ja lentomatkustajia heinäkuussa 2011

Lappeenranta Business & Innovations

Lappeenranta odottaa ennätyksellisiä aluetaloudellisia vaikutuksia ja lentomatkustajia heinäkuussa 2011

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2011 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenranta Business & Innovations

Heinäkuun 2011 odotetaan tuovan jopa 12 000 matkustajaa Lappeenrannan lentokentälle. Lentomatkustajien tuomat aluetaloudelliset vaikutukset ovat merkittävät koko seudulle. 

Lappeenrannan lentokentän kautta tulee ennakkotietojen mukaan kulkemaan noin 12 000 matkustajaa heinäkuun aikana. Uusi matkustajamääräennätys on mahdollinen huhtikuussa avatun suositun Milanon yhteyden myötä nostaen koko alkuvuoden 2011 määrän yli 63 000 lentomatkustajaan. Vuoden 2010 heinäkuussa Lappeenrannan lentokenttää hyödynsi 6 462 matkustajaa ja koko viime vuoden matkustajamäärä oli 60 511 matkustajaa. 

Lappeenrannan lentoliikenteen vaikutuksia vuonna 2010 mitanneen Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:n selvityksen mukaan kansainväliset lentomatkustajat käyttivät Lappeenrannan seudulla noin 4,1 miljoonaa euroa vuoden aikana. Kokonaistaloudelliset vaikutukset Etelä-Karjalan elinkeinoelämälle olivat 5,7 miljoonaa euroa, kun otetaan huomioon työllistävät ja muut elinkeinoelämää vilkastuttavat vaikutukset.  Lentomatkustajat hyödyntävät eniten kaupan ja hotellien palveluita. Lentojen edullisuus ja lentokentän läheisyys olivat tärkeimmät syyt valita Lappeenrannan kenttä ja lähes jokainen vastanneista uskoi tulevansa Lappeenrannan seudulle uudestaan, ja 85 prosenttia uskoi palaavansa jo vuoden sisällä. Myös runsas kolmannes kyselyyn vastanneista eteläkarjalaisista yrittäjistä piti Lappeenrannan lentoliikennettä tärkeänä oman toimintansa kannalta.

Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelujen toimitusjohtaja Markus Lankinen arvioi heinäkuun lentomatkustajien näkyvän selkeästi Lappeenrannan katukuvassa. Lappeenrannan suosio matkakohteena – eikä vain lähtöpaikkana - on kasvanut, mikä lisää lentoliikenteen aluetaloudellista vaikutusta entisestään. Markus Lankinen jatkaa: ”Uskon matkustajamäärien nousevan jopa 120 000 matkustajaan vuonna 2011, joka voi tarkoittaa yli 10 miljoonan euron aluetaloudellista vaikutusta.  Jatkuva lentoliikenne-yhteistyö ovat merkittävä osa sitä määrätietoista prosessia, jolla Lappeenrannan kaupunki on kääntänyt lentokentän uudeksi mahdollisuudeksi monipuolistaa ja kasvattaa kaupungin elinkeinorakennetta.”

Vuoden 2010 tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 322 matkustajaa marraskuun 2010 aikana, jolloin Lappeenrannan ja Brysselin väliset lennot alkoivat Riikan ja Düsseldorfin reittien lisäksi. Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy on toteuttanut 5. ─ 26.7.2011 välisenä aikana uuden tutkimuksen, jossa haastateltiin 456 matkustajaa 16 Lappeenrannasta lähtevältä lennolta. Tulokset ovat analysointivaiheessa. 

”Kaupunki haluaa tutkimuksen myötä saada lisätietoa matkustajarakenteesta, aluetaloudellisista vaikutuksista ja matkustamisen syistä myös kesäajalta,” kommentoi Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen.

Tällä hetkellä Lappeenrannasta lennetään Riikan, Düsseldorfin, Brysselin ja Milanon välisiä lentoja.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Markus Lankinen

Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy

puh. 040 701 7328

markus.lankinen@lappeenranta.fi

 

Kehitysjohtaja Markku Heinonen

Lappeenrannan kaupunki

puh. 040 581 1998

markku.heinonen@lappeenranta.fi

 

 

Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy on Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Savitaipaleen, Suomenniemen ja Taipalsaaren omistama seudullinen yrityspalveluja tuottava yhtiö, joka huolehtii alueen yrittäjien ja matkailijoiden palveluista. Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy on osa Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy konsernin Business & Innovations palveluyksikköä ja sen tavoitteena on saada Lappeenrannan seudulle uusia yrityksiä ja uusia työpaikkoja.

Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy on Lappeenrannan kaupungin 100%:sti omistama konserniyhtiö, jonka tehtävä on johtaa kaupunkikonsernin elinkeinopolitiikkaa edistämällä ja kehittämällä operatiivisten tytäryhtiöidensä toimintaa. Konsernin palveluksessa on noin 50 työntekijää, konserniyhtiöiden työllistävä vaikutus on n. 960 työpaikkaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs