Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lämpöyrittäjätoiminta lisääntyy pikku hiljaa

TTS Työtehoseura

Lämpöyrittäjätoiminta lisääntyy pikku hiljaa

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2013 klo 14:09
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Lämpöyrittäjyys on paikallista lämpöenergian tuottamista, jossa yrittäjä tai yritys myy käyttäjälle lämpöä sovittuun hintaan. Polttoaineena on yrittäjän omista metsistä tai lähiseudulta hankittu puu. Vuoden 2012 alussa Suomessa oli toiminnassa runsas 500 lämpöyrittäjien hoitamaa lämpölaitosta, joista noin kolmekymmentä oli Uudenmaan alueella. Lämpöyrittäjätoiminta tuntuu valtaavan tasaisesti alaa, koska laitosten lukumäärä on lisääntynyt vuosittain muutamalla kymmenellä. Vuonna 1993, jolloin TTS aloitti valtakunnallisen lämpöyrittäjyyden tutkimisen ja kehittämisen, lämpöyrittäjiä oli vasta kolme. Uudellemaalle ensimmäiset lämpöyrittäjien vetämät laitokset tulivat vuosina 1994–1998. Ensimmäisten joukossa vuonna 1998 rakennetut lämpölaitokset olivat Perttulan (KEUDA) ammattioppilaitokselle tullut 500 kW:n lämpölaitos, Ohkolan ala-asteelle 200 kW:n laitos sekä Inkoon Västankvarnin koulutilan 700 kW:n lämpölaitos. Juuri ilmestyneessä TTS:n tiedotteessa kerrotaan lisää näistä kolmesta kohteesta.

Lämpöyrittäjyyttä edistetään hankkeen avulla

TTS - Työtehoseura aloitti vuonna 2011 lämpöyrittäjyyteen perustuvan tiedonvälityshankkeen Uudenmaan alueella, joka jatkuu vuoden 2013 loppuun asti. Tavoitteena on lisätä tietoa sekä lämmönostajille että lämpöyrittäjille sekä etsiä kohteita, joihin puulämmitysratkaisut sopivat sekä teknisesti, taloudellisesti että lähiympäristön kannalta. Lisäksi pyritään löytämään lämpöyrittäjiä, joilla on mahdollisuus kehittää palveluja vaativille julkis- ja yrittäjätahoille. Hankkeessa selvitetään nykyisiä lämpöyrittäjäkohteita, kartoitetaan uusia julkisia yritys- ja yhteisöasiakkaiden lämpöyrittäjäkohteita muutaman kunnan, kaupungin ja seurakunnan alueilla, selvitetään lämpöyrittäjäksi ryhtymis- tai laajentumishalukkuutta sekä järjestetään infotilaisuuksia julkisille ja yksityisille tahoille.

Lisätietoa hankkeesta:
TTS, tutkija Kari Vuorio, 044 7143 682, kari.vuorio@tts.fi tutkija Liisa Lahdensaari-Nätt, 044 7143680, liisa.lahdensaari@tts.fi

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 8000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs