Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lahti esittää YT-neuvottelujen aloittamista

Lahden kaupunki

Lahti esittää YT-neuvottelujen aloittamista

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2014 klo 16:06
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki aikoo aloittaa YT-neuvottelut. Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään tälle ja seuraavalle vuodelle yhteensä 37 miljoonan euron säästötavoitetta, joka edellyttää yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta välittömästi.

Lahden kaupungin talousarvio on tänä vuonna ylittymässä 4,5 miljoonaa euroa, tämän estämiseksi kaupunki ryhtyy ripeisiin toimenpiteisiin. Pyrkimyksenä on välttää irtisanomisia ja lomauttamisia, mutta ne tulevat kyseeseen jos muilla toimenpiteillä ei saavuteta tavoitteita. Kaupunki pyrkii uudistamaan toimintatapoja, pienentämään henkilöstökustannuksia mm. keskittämällä tukipalvelut. Kustannusten karsinta sulkee myös kaupungin toimipisteitä ja supistaa palvelupisteiden aukioloaikoja. Neuvottelujen kohteena tulevat olemaan lisäksi paikalliset työ- ja virkaehtosopimukset sekä muut henkilöstöedut. Henkilöstön talkoovapaat, lomarahojen vapaaksi vaihdot ja muut vapaaehtoiset järjestelyt ovat osa säästöpakettia.

Lahden kaupungin tämän vuoden budjetissa suurin paine ylityksille on sosiaali- ja terveystoimialalla, jossa lautakunta ei nähnyt mahdolliseksi hyväksyä esitettyä 1,7 milj. euron määrärahojen ja toiminnan sopeutussuunnitelmaa. Suurin kustannusvaikutus vuonna 2015 tulee valtionosuusleikkauksista ja pitkäaikaistyöttömien työmarkkinatuen kuntaosuuden kasvusta. Vuoden 2015 säästötavoite on vähintään 32 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63 895

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs