Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lahti asetti YT-neuvottelujen tavoitteeksi välttää irtisanomiset

Lahden kaupunki

Lahti asetti YT-neuvottelujen tavoitteeksi välttää irtisanomiset

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2014 klo 15:36
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kaupunginhallitus päätti yhteistoimintamenettelyn aloittamisesta välittömästi. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa, ensimmäinen neuvottelu järjestetään 28.4. ja neuvottelutulos on tiedossa 9.6.2014. Nyt alkavat YT-neuvottelut nivoutuvat talousarviovalmisteluun.

Yhteistoimintamenettelyssä Lahden kaupungin tavoitteena on löytää uusia säästökeinoja ja välttää irtisanomiset sekä lomauttamiset. Kaupunki pyrkii uudistamaan toimintatapoja, pienentämään henkilökustannuksia mm. keskittämällä tukipalvelut. Kustannusten karsinta sulkee myös kaupungin toimipisteitä ja supistaa palvelupisteiden aukioloaikoja.

Tasapainottamisessa tarkastellaan koko organisaatiota ja huomiota kiinnitetään myös hallinnon eri tasoihin. YT-neuvotteluja käydään kaupunkitasoisesti ja toimialatasoisesti ja kohteena on koko henkilöstö. Neuvottelujen kohteena tulevat olemaan myös paikalliset työ- ja virkaehtosopimukset sekä muut henkilöstöedut. Henkilöstön talkoovapaat, lomarahojen vapaaksi vaihdot ja muut vapaaehtoiset järjestelyt ovat osa säästöpakettia.

Lahden kaupungin talousarvio on tänä vuonna ylittymässä 4,5 miljoonaa euroa, tämän estämiseksi kaupunki on jo ryhtynyt ripeisiin toimenpiteisiin. YT-neuvottelut kohdistuvat sekä tämän vuoden talouteen että niihin toimenpiteisiin, joilla turvataan tasapaino suunnitelmavuosille 2015–2017.

Lahden kaupungin tämän vuoden budjetissa suurin paine ylityksille on sosiaali- ja terveystoimialalla. Kaupunginhallitus päätti tänään sopeuttamistoimista, mutta kevensi leikkauksia vanhustenpalveluissa ja lastensuojelussa.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta
p. 050 63 895

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs