Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » LähiTapiolan omaan näkemykseen perustuva varainhoito esittäytyy Veromessuilla

LähiTapiola

LähiTapiolan omaan näkemykseen perustuva varainhoito esittäytyy Veromessuilla

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2014 klo 10:10
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola-ryhmän asiantuntijat ovat mukana Veromessuilla Marina Congress Centerissä Helsingissä 12.-13.3. Pääekonomisti Jari Järvinen kertoo taktisen allokaation haasteista, salkunhoitaja Kimmo Kuoppa kiinteistö- ja asuntosijoitusmarkkinoiden kuulumisista ja Chief Underwriter Ville Niiranen vuoden 2014 veromuutoksista sijoittajan kannalta.

Kansainvälisen talouden näkymät ovat vahvistumassa teollisuusmaiden johdolla. Kuluvasta vuodesta on tulossa viime vuotta parempi, mutta ensi vuoden näkymiin liittyy epävarmuutta kehittyvien talouksien kasvun hidastumisen myötä. Kokonaisuutena näkymän vahvistuminen tukee toistaiseksi riskinottoa ja riskillisiä omaisuusluokkia, kuten osakkeita ja korkeariskisiä yrityslainoja.

Omaisuusluokkien suhteellinen arvostus puoltaa myös osakkeita ja korkeariskisiä yrityslainoja. Absoluuttisesti osakkeet vaikuttavat jo kalliilta, mutta suhteellisesti korvaus osakeriskin ottamisesta on edelleen olemassa. Sen sijaan korkoriskin ottamisesta ei saa euroalueen ydinmaiden osalta riittävää korvausta, jonka vuoksi niitä kannattaa välttää.                   

Osakemarkkinat ovat edelleen teknisesti nousussa ja lyhyellä aikavälillä nousun odotetaan jatkuvan. Samalla sijoittajien riskinottohalukkuus on pysynyt myös korkealla, mikä on nähtävissä alhaisista osakemarkkinoiden tunnelmia mittaavista volatiliteettilukemista. Edellisen kerran sentimentti heikkeni merkittävästi kesällä 2011, mutta sen jälkeen tunnelmat ovat olleet varsin vahvat muutamia lyhyitä korjausliikkeitä lukuun ottamatta.

Suurimmat riskit liittyvät Kiinan ja kehittyvien markkinoiden tilanteeseen ja Yhdysvaltain keskuspankki FEDin rahapolitiikkaan. Kiinan talouden jyrkkä lasku voisi johtaa merkittäviin häiriöihin rahoitusmarkkinoilla. FEDin osalta liian nopeat kiristykset voisivat johtaa ongelmiin reaalitalouksissa, kun taas liiat hitaat liikkeet voisivat johtaa varallisuusarvojen kuplahinnoitteluun.

Taktisen allokaation 10 haastetta

LähiTapiola Varainhoidon pääekonomisti Jari Järvinen käy esityksessään läpi taktisen allokaation 10 haastetta. Taktinen allokaatio koskettaa tällä hetkellä jokaista säästäjää. Korot ovat painuneet ennätyksellisen alas ja osakkeet näyttävät usean vuoden nousuputken jälkeen kalliilta eikä nollakorkoinen pankkitili houkuttele. Mitä säästäjän pitäisi ajatella taktisesta allokaatiosta?

Järvinen käyttää esimerkkeinä LähiTapiola Maailma –rahastoja, joiden vastaavana salkunhoitajana hän on toiminut vuodesta 2001 alkaen. Maailma-rahastot ovat eri riskiprofiileilla toimivia yhdistelmärahastoja, jotka sijoittavat varansa maailmanlaajuisesti eri omaisuusluokkiin.

Ajankohtaista kiinteistö- ja asuntosijoitusmarkkinoilla

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon salkunhoitaja Kimmo Kuoppa kertoo kiinteistö- ja asuntosijoitusmarkkinoiden ajankohtaiset kuulumiset.

Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoilla kuluva vuosi on käynnistynyt edellisvuotta optimistisemmissa tunnelmissa.  Kiinteistöjen tuottotaso on hankalasta suhdannetilanteesta huolimatta säilynyt hyvänä ja kiinteistöt tarjoavat edelleen hajautushyötyä sekä inflaatiosuojattua vakaata kassavirtaa. Rahoitusmarkkinoiden lievä parantuminen ja ulkomaalaisten sijoittajien kasvava kiinnostus kotimaan kiinteistömarkkinoita kohtaan antavat viitteitä suotuisasta kehityksestä kuluvalle vuodelle.

Lisäksi LähiTapiola Henkivakuutuksen Chief Underwriter Ville Niiranen käy läpi, mitä vuoden 2014 veromuutokset merkitsevät sijoittajalle.Paneelissa ja Pörssisäätiön sijoituskoulussa on mukana LähiTapiola Pankista pääanalyytikko Kim Gorschelnik.

Lämpimästi tervetuloa veromessuille ja LähiTapiolan osastolle A02.

 

Lisätiedot:

Palveluasiantuntija Mira Yletyinen, mira.yletyinen@lahitapiola.fi, puh. 040 145 0776

 

Esitysten aikataulut ja paikat: 

Ke 12.3. Sali D klo 14-14:30

Pääekonomisti Jari Järvinen, LähiTapiola Varainhoito Oy:

”Taktisen allokaation haasteet case-esimerkein”

 

Ke 12.3. Sali F klo 15:45-16:15

Salkunhoitaja Kimmo Kuoppa, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy

“Ajankohtaista kiinteistö- ja asuntosijoitusmarkkinoilla”

 

To 13.3. Sali F klo 11:15-11:45

Chief Underwriter Ville Niiranen, LähiTapiola Henkiyhtiö

“Vuoden 2014 veromuutokset sijoittajalle”

Lisäksi paneelissa ja Pörssisäätiön sijoituskoulussa mukana

LähiTapiola Pankista pääanalyytikko Kim Gorschelnik.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs