Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » LähiTapiolalta kaksi uutta reaalipääomaan sijoittavaa erikoiskapitalisaatiosopimusta: Tapiolan Keskus ja Metsäsijoitus

LähiTapiola

LähiTapiolalta kaksi uutta reaalipääomaan sijoittavaa erikoiskapitalisaatiosopimusta: Tapiolan Keskus ja Metsäsijoitus

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2014 klo 12:38
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola Henkiyhtiö tuo markkinoille kaksi uutta ja hyvin erilaista pääomasijoitustuotetta, Tapiolan Keskus - ja Metsäsijoitus-kapitalisaatiosopimukset. Näihin sijoittamalla asiakas pääsee hyötymään vaivattomasti ammattimaisen metsä- ja kiinteistösijoittamisen eduista.

”LähiTapiola tuo nämä tuotteet markkinoille, koska haluamme tarjota asiakkaillemme uusia, vaivattomia tapoja päästä sijoittamaan metsiin ja kiinteistöihin ja hyötyä näiden markkinoiden kehityksestä. Etenkin yksityishenkilöille nämä vaihtoehdot tarjoavat sellaisia sijoitusmahdollisuuksia, jotka ovat yleensä olleet vain instituutiosijoittajien ulottuvilla. Sijoituskohteet on valittu huolella ja LähiTapiola Henkiyhtiö on myös sijoittajana kohteissa mukana merkittävällä panoksella”, sanoo henkiyhtiön sijoituspalveluliiketoiminnasta vastaava myyntijohtaja Tom Lillandt.

Molempiin erikoiskapitalisaatiosopimuksiin pääsee sijoittamaan 50 000 euron vähimmäissummalla. Tuotteet on suunnattu osaksi kokeneen sijoittajan sijoitussalkkua. Siten tuotteet sopivat yrityksille, yhteisöille ja varakkaille yksityishenkilöille, jotka sijoittavat ammattimaisesti ja pitkäjänteisesti ja ovat valmiita sitomaan sijoittamansa pääoman koko sijoitusajaksi. Korkean tuotto-odotuksen lisäksi tuotteisiin liittyy korkea riski.

Vaivattomasti mukaan ammattimaiseen kiinteistösijoittamiseen Tapiolassa

LähiTapiola Tapiolan Keskus on kertamaksuinen kapitalisaatiosopimus, jonka avulla asiakas pääsee avaimet käteen ratkaisuna mukaan LähiTapiolan ammattimaiseen kiinteistösijoitustoimintaan ja Tapiolan keskuksen uudelleenkehittämiseen.

”Tämä on vaivaton tapa sijoittaa kiinteistöihin. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito huolehtii kiinteistösijoituksen hallinnosta ja vastaa sijoituspäätöksistä. LähiTapiola Kiinteistövarainhoidolla on pitkäaikainen kokemus kiinteistösijoittamisesta”, kiinteistörahastojohtaja Kim Särs LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta kertoo.

Kapitalisaatiosopimuksen sijoituskohteena oleva Lähi-Tapiola Tapiolan Keskus -sijoituskori sijoittaa varansa LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon hallinnoimaan Tapiola KRIII ky –kiinteistöpääomarahastoon ja omaisuudenhoitajana toimivan LähiTapiola Varainhoidon valitsemiin korkorahastoihin. Korkorahastoja käytetään lähinnä lyhytaikaisina täydentävinä sijoituksina. Kiinteistöpääomarahasto sijoittaa varansa noin 90 prosenttisesti Tapiolassa sijaitseviin kiinteistöyhtiöihin. Se keskittyy uudelleen rakennettaviin ja peruskorjattaviin ja laajennettaviin usean vuokralaisen liike- ja toimistotiloihin, mutta kohteena voi myös olla lyhytaikaisesti asuntoja.

Tavoitetuotto on 4–8 prosenttia vuodessa kulujen jälkeen koko sijoitusajalle. Todennäköinen sijoitusaika on 13–15 vuotta.

 Talouden näkymät tukevat kestävää metsäsijoittamista

LähiTapiola Metsäsijoitus -kapitalisaatiosopimus tarjoaa uuden keinon päästä hyötymään ammattimaisen metsäsijoittamisen eduista perinteisen metsänomistuksen vaihtoehtona. Sijoitussidonnaisen kapitalisaatiosopimuksen avulla on mahdollista sijoittaa metsätalousmaihin Suomen ulkopuolelle.

”Metsä on ainutlaatuinen sijoituskohde, sillä metsätalousmaasijoitusten tuotot eivät suoraan riipu muiden omaisuusluokkien tuotoista, jonka vuoksi metsäsijoittaminen on erinomainen tapa hajauttaa riskiä sijoitussalkussa. Lisäksi metsillä on erinomainen tuoton ja riskin suhde. Maailmanlaajuiset näkymät ovat tässä taloustilanteessa suotuisat kestävälle metsäsijoittamiselle”, Lillandt sanoo.

Sopimuksen sijoituskohteena oleva LähiTapiola Metsäsijoitus -sijoituskori sijoittaa varansa Luxemburgiin rekisteröityyn vaihtuvapääomaiseen Dasos Timberland Fund II (SICAV-SIF-SCA) -pääomasijoitusrahastoon, johon LähiTapiola Henkiyhtiö on tehnyt sijoitussitoumuksen vuoden 2014 aikana, ja LähiTapiola Varainhoidon valitsemiin korkorahastoihin. Korkorahastoja käytetään lähinnä lyhytaikaisina täydentävinä sijoituksina. Pääomasijoitusrahaston vastuunalaisena yhtiömiehenä ja hallinnoijana toimii Dasos II SA ja rahaston neuvonantajana suomalainen Dasos Capital Oy.

”LähiTapiola on valinnut Dasoksen metsärahaston huolellisen ja yksilöllisen analyysin jälkeen. Meillä on LähiTapiolassa pitkä ja tuloksellinen kokemus pääomasijoittamisesta. Halumme jatkossa tarjota myös pienemmille sijoittajille pääomasijoitusratkaisuja, jotka perustuvat meidän analyysiin ja valintaan”, sanoo LähiTapiola Henkiyhtiön sijoitustoiminnasta vastaava johtaja Samu Anttila.

Vastuullista sijoittamista Euroopan ja kehittyvien markkinoiden metsätalousmaihin

Dasos Timberland Fund II–rahaston tavoitteena on sijoittaa vähintään 70 prosenttia rahaston pääomista Euroopan metsätalousmaihin ja enintään 30 prosenttia kehittyville markkinoille. Metsätalousmaan lisäksi rahasto voi sijoittaa enintään 10 prosenttia sijoituksista metsäsijoituksien arvoa tukeviin toimintoihin, kuten haketuslaitokseen tai sahaan metsätalouskohteessa.  Dasos Timberland Fund II tekee metsäsijoituksia kestävästi ja vastuullisesti, sillä se sijoittaa vain sertifioituihin tai sertifioitaviin metsiin.

LähiTapiola Metsäsijoitus –kapitalisaatiosopimuksen  tavoitetuotto on sopimuksen kulujen jälkeen 6 prosenttia vuodessa koko sijoitusajalle. Todennäköinen sijoitusaika on 11–13 vuotta.

Lisätiedot

Myyntijohtaja Tom Lillandt Sijoituspalveluliiketoiminta LähiTapiola Henkiyhtiö puh. (09) 453 8301 ja 040 749 6064 etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

Johtaja Samu Anttila Sijoitustoiminta ja taseenhallinta LähiTapiola Henkiyhtiö puh. (09) 453 3986 ja 040 503 9427 etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

Kiinteistörahastojohtaja Kim Särs LähiTapiola Kiinteistövarainhoito puh. (09) 453 2303 ja 040 501 9981 etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

http://www.lahitapiola.fi/henkilo/sijoitukset-ja-varainhoito/kapitalisaatiosopimukset

Kapitalisaatiosopimukset myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.  LähiTapiola Tapiolan Keskus ja LähiTapiola Metsäsijoitus -sijoituskorien omaisuudenhoito ja sijoituskohteiden arvostus, LähiTapiola Varainhoito Oy.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs