Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » LähiTapiola Varainhoito laski osakkeet alipainoon

LähiTapiola

LähiTapiola Varainhoito laski osakkeet alipainoon

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2014 klo 11:55
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola Varainhoito laski 6.10.2014 osakkeet alipainoon. Suhdannenäkymien heikkeneminen ja osakemarkkinoiden suhteellinen yliarvostus puoltavat osakkeiden alipainotusta. Osakkeiden hinnat eivät tällä hetkellä heijasta riittävästi odotettavissa olevia huonoja uutisia.


”Arvioimme omaisuusluokkien arvostuksia, näkymiä ja riskejä kuukausittain ja tällä hetkellä näkymien heikkeneminen ja osakkeiden arvostus suhteessa näkymiin vaikuttavat jo kalliilta. Nämä tekijät puoltavat osakeriskin pienentämistä”, arvioi LähiTapiola Varainhoidon pääekonomisti Jari Järvinen.


Päätös laskea osakkeet alipainoon on jatkoa jo alkuvuonna aloitetulle osakeriskien pienentämiselle.
”Olemme siirtymässä hyökkäyspelistä puolustuspeliin, jossa pääoman turvaamisen tavoite ajaa tuotonhaun edelle”, Järvinen kertoo.


Perusteluna heikkenevät suhdannenäkymät ja osakkeiden suhteellinen arvostus


Teollisuusmaiden suhdannenäkymät ovat heikentyneet jo keväästä ja riskinä on, että ensi vuoden konsensusennusteet näyttävät liian optimistisilta. Yleensä heikkenevän suhdanteen jaksoilla valtionlainat tuottavat osakesijoituksia enemmän.


Perinteisillä mittareilla osakkeiden suhteellinen arvostus näyttää vielä houkuttelevalta. LähiTapiola Varainhoidon kehittämä arvostusmalli arvioi osakkeiden ylituotto-odotusta suhteessa valtiolainojen tuotto-odotukseen. Nyt taktinen allokaatiomalli suosittaa osakkeille alipainotusta. Edellisen kerran vastaavat alipainotussignaalit tulivat keväällä 2007 ja keväällä 2011. Osakkeisiin palattiin takaisin kesällä 2009 ja keväällä 2012.


”Suhdannenäkymien heikkeneminen ja osakemarkkinoiden suhteellinen yliarvostus puoltavat osakkeiden alipainotusta. Ensi vuoden näkymät jäänevät odotettua heikommiksi ja samaan aikaan osakkeiden kurssinousu on tehnyt niistä kalliita suhteessa suhdanne- ja inflaatiokorjattuihin tuloksiin sekä toisaalta myös suhteessa näkymiin. Osakkeiden hinnat eivät tällä hetkellä heijasta riittävästi odotettavissa olevia huonoja uutisia”, Järvinen arvioi.


Lyhyen aikavälin viisarit (sentimentti ja tekninen) ovat Järvisen mukaan vielä riskinottoa tukevassa asennossa. ”Mikäli nämä viisarit rapautuvat, olemme valmiita kasvattamaan osakkeiden alipainotusta edelleen. Osakkeista vähennettävä osuus siirretään käteiseen ja muihin vähäriskisiin korkosijoituksiin.”


”Suurimmat riskit liittyvät geopolitiikkaan, Yhdysvaltain keskuspankki FED:n odotettavissa oleviin rahapolitiikan kiristystoimiin, teollisuusmaiden deflaatioriskeihin, valuuttasotaan ja Kiinan talouden todelliseen tilaan. Mikä tahansa näistä riskeistä voi realisoituessaan johtaa osakkeiden laaja-alaiseen laskukierteeseen”, Järvinen varoittaa.


Sijoittaja, nyt on hyvä hetki tasapainottaa sijoitussalkkua


LähiTapiola suosittelee tällä hetkellä korkosijoitusten osuuden kasvattamista sijoitussalkussa. Viimeisimmät muutokset nostivat käteisen ja vähäriskisten korkosijoitusten osuutta mallisalkussa. Pidemmällä aikavälillä kehittyvät markkinat tarjoavat edelleen mielenkiintoisia mahdollisuuksia.


”Nyt on hyvä hetki arvioida oman salkun riskipitoisuutta ja omaa riskinottohalukkuutta. Mikäli riskipitoisten sijoituskohteiden osuus on noussut liian korkeaksi viime vuosien vahvan kurssinousun seurauksena, nyt on hyvä hetki tasapainottaa omaa sijoitussalkkuaan. Varainhoito- ja yhdistelmärahastojemme asiakkaille tämä tehdään automaattisesti”, Järvinen muistuttaa.

 

LISÄTIETOJA
Jari Järvinen
pääekonomisti, LähiTapiola Varainhoito
puh 040 563 9761

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs