Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » LähiTapiola uskoo pohjoismaisiin yrityksiin sijoituskohteina

LähiTapiola

LähiTapiola uskoo pohjoismaisiin yrityksiin sijoituskohteina

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 09:37
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola näkee Pohjoismaissa kiinnostavia sijoituskohteita, ja tuo siksi markkinoille kaksi uutta pohjoismaisiin yrityksiin sijoittavaa sijoitustuotetta.  LähiTapiola Skandinavia -osakerahasto, joka aloitti 2.11.2015, täydentää maantieteellisten rahastojen valikoimaa. Syyskuussa aloittanut LähiTapiola Varainhoito Nordic Plus –palvelu puolestaan yhdistää vakuutuspalvelun muotoon varainhoitoa pohjoismaisilla osakkeilla ja yrityslainoilla. Molempien sijoitukset suunnataan muihin Pohjoismaihin paitsi Suomeen.

”Koemme Pohjoismaat osana kotimarkkinaamme, jota olemme seuranneet pitkään. Tapaamme pohjoismaisia yrityksiä säännöllisesti ja tunnemme yhtiöt ja niiden historian hyvin. Haluamme nyt täydentää tuotepalettiamme ja tarjota asiakkaillemme sijoitusratkaisuja, jotka tuovat uusia hajautusmahdollisuuksia”, sanoo salkunhoitaja Nina Ebeling.

LähiTapiola Varainhoidolla on pitkät perinteet pohjoismaisessa sijoittamisessa. LähiTapiola-rahastot ja varainhoitosalkut ovat kuitenkin vuosien varrella globalisoituneet ja Pohjoismaihin kohdistuneiden sijoitusten määrä on vähentynyt.

”Pohjoismaissa on kuitenkin paljon laadukkaita listattuja yhtiöitä sekä aktiiviset listautumismarkkinat.  Monilla pohjoismaisilla yrityksillä on vahvan kotimarkkina-aseman lisäksi merkittävä asema myös kansainvälisillä markkinoilla. Isojen globaalien yritysten lisäksi Pohjoismaissa on pieniä oman osa-alueensa edelläkävijöihin kuuluvia niche-yrityksiä. Esimerkkinä laadukkaista yrityksistä, joihin sijoitamme, on teollisuuskonserni Atlas Copco, pankkikonserni Danske Bank, matkapuhelinverkkojen valmistaja Ericsson, lohenviljely-yhtiö Marine Harvest, tavarankuljetusjärjestelmiä valmistava Thule, joukkoliikenneyhtiö Nobina, lannoiteyhtiö Yara ja kuulolaitteita valmistava William Demant ”, Nina Ebeling kertoo.

Skandinavia-rahastolla hyvä hajautus pohjoismaisiin osakkeisiin

Osakerahasto LähiTapiola Skandinavia sijoittaa 30-40 pohjoismaiseen osakkeeseen. Rahaston sijoituskohteista reilu puolet sijoittuu tällä hetkellä maantieteellisesti Ruotsiin, lähes 25 prosenttia Tanskaan ja noin 20 prosenttia Norjaan. Rahasto ei sijoita ollenkaan suomalaisiin yhtiöihin. Minimimerkintäsumma on 30 euroa. Rahasto sopii tuottohakuiselle sijoittajalle ja hyvin myös kuukausisäästämiseen.

”Rahaston sijoituksissa pyrimme vertailuindeksiä tasapainoisempaan toimialahajautukseen. Esimerkiksi Skandinavia-rahaston sijoitukset teollisuus- ja rahoituspalveluihin ovat nyt alipainossa toisin kuin vertailuindeksissä, joka on VINX Benchmark Cap Index EUR. Pyrimme välttämään sijoituksia investoinneista riippuvaisiin yhtiöihin globaaliin talouskehitykseen liittyvien epävarmuuksien takia. Lisäksi vältämme Norjan öljyteollisuudesta riippuvaisia yhtiötä”, Ebeling sanoo.

Varainhoitovakuutuksen kautta hajautusta Pohjoismaiden osake- ja korkomarkkinoille

Syyskuussa aloittanut ja niin ikään pohjoismaisille markkinoille sijoittavan LähiTapiola Varainhoito Nordic Plussan alkutaival on sujunut hyvin, sillä se on hyötynyt pohjoismaisen osake- ja yrityslainamarkkinan arvonnoususta. Normaalitilanteessa 70 prosenttia salkun varoista sijoitetaan osakemarkkinoille ja 30 prosenttia yrityslainoihin. Lisäksi sijoituskohteena voidaan käyttää myös pörssinoteerattuja ETP-tuotteita (Exchange Traded Products).

Vakuutusmuotoinen Varainhoito Nordic Plus ottaa rahastoa suppeamman hajautuksen vuoksi voimakkaampaa näkemystä. Sen sijoituskohteena olevat 10-15 osaketta  poimitaan Skandinavia-rahaston sijoitussalkusta. Hajautusta tuovat myös 1-5 pohjoismaiseen yrityslainaan tehdyt sijoitukset. Sijoituksia Suomeen ei tehdä lainkaan.

”Pohjoismainen korkomarkkina on kasvanut ja monipuolistunut viime vuosina. Myös markkinan likviditeetti eli rahan liikkuvuus on parantunut merkittävästi. Pienet ja keskisuuret yritykset hakevat yhä enenevässä määrin rahoitusta pääomamarkkinoilta”, Ebeling sanoo.

”LähiTapiola Varainhoito Nordic Plus yhdistää LähiTapiola Varainhoidon monipuolisen osaamisen osake- ja korkovarainhoidosta sekä sijoitusnäkemyksemme. Se sopii esimerkiksi suomalaiselle osakesijoittajalle, joka hakee hajautusta lähimarkkinoilta tai mausteeksi suorien suomalaisten osakesijoitusten rinnalle. Sijoittajan tulee hyväksyä korkea riskitaso.”

Minimisijoitussumma on 50 000 euroa. Asiakas saa käyttöönsä varainhoitoasiakkaan verkkopalvelun, jossa sijoituksen arvoa pystyy seuraamaan lähes reaaliaikaisesti.

Palkittua ja vastuullista varainhoitoa

Molempien uusien sijoitusratkaisujen varainhoitajana on LähiTapiola Varainhoito, jonka näkemyksen mukaan sijoituskohteet valitaan. LähiTapiola Varainhoito Nordic Plus –vakuutuksen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

"Vastuullisuus on tärkeä osa sijoitusprosessiamme ja kehitämme sitä jatkuvasti. Siksi olemme iloisia, että työmme on noteerattu ja saimme varainhoitajana jo kolmannen kerran peräkkäin Scandinavian Financial Researchin SFR:n parhaan varainhoitajan palkinnon vastuullisessa sijoittamisessa”, Nina Ebeling sanoo.

Mediatiedustelut:

Salkunhoitaja Nina Ebeling, LähiTapiola Varainhoito Oy, puh. 09 - 453 3465 ja 040 574 1806. Parhaiten tavoitettavissa 4.11. klo 12.30-16.00.

Salkunhoitaja Nina Ebeling puhuu Sijoitus – Invest –messuilla Wanhassa Satamassa 11.11.2015 klo 11.00-11.20, D-Salissa aiheesta ”Miten löydän Pohjoismaista houkuttelevia osakkeita?” .

 

LähiTapiola-ryhmä on keskinäinen eli asiakkaiden omistama yhtiöryhmä. Tuotteemme ja palvelumme kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin asiantuntija. 
LähiTapiolan muodostavat valtakunnalliset yhtiöt LähiTapiola Vahinkovakuutus, LähiTapiola Henkiyhtiö, LähiTapiola Varainhoito ja LähiTapiola Kiinteistövarainhoito sekä 20 alueellista keskinäistä vakuutusyhtiötä. Lähitapiolalaisia on noin 3 400, ja omistaja-asiakkaita noin 1,6 miljoonaa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs