Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » LähiTapiola-ryhmässä käynnistyvät YT-neuvottelut suunnitelmasta henkilömäärän vähentämiseksi ja organisaatiomuutoksista

LähiTapiola

LähiTapiola-ryhmässä käynnistyvät YT-neuvottelut suunnitelmasta henkilömäärän vähentämiseksi ja organisaatiomuutoksista

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2014 klo 09:31
Julkaisija: LähiTapiola

 LähiTapiola-ryhmässä käynnistyvät yhteistoimintaneuvottelut suunnitelmasta henkilömäärän vähentämiseksi ja organisaatiomuutoksista. Tavoitteena ovat reilut 20 miljoonan euron kustannussäästöt vuodelle 2014. Nyt käynnistyneessä yhteistoimintamenettelyssä suunniteltu henkilömäärän vähentämisen tarve on noin 400 henkilöä. YT-neuvottelujen arvioidaan päättyvän toukokuun jälkipuoliskolla.

YT-neuvottelujen syynä ovat kannattavuuden parantaminen kustannussäästöillä, sekä toimintatapojen ja toiminnan tehostaminen uudelleenjärjestelyillä.  LähiTapiolan strategiassa yhtenä tavoitteena on kannattavuuden parantaminen siten, että kulusuhteet ovat verrannollisia pääkilpailijoihin. Tämä edellyttää 50-60 miljoonan euron vuosittaisia kulusäästöjä, jotka saavutetaan ICT-prosesseja tehostamalla, fuusion synergiahyödyillä sekä henkilöstökuluja vähentämällä.  

Henkilöstökulujen osuus kustannussäästöistä on reilut 20 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaa noin 400 työntekijän vähennystä, jotka painottuvat tuki- ja kehitystoimintoihin, mutta koskevat myös vahinkovakuutus-, henki- ja alueyhtiöitä. 

Henkilömäärän vähentämisessä mahdollisesti irtisanottavia henkilöitä pyritään tukemaan monin eri tavoin. Niitä ovat mm. tuki uuden työpaikan löytämiseksi sekä yrittäjyys-, muutos- ja esimiesvalmennukset. Myös luonnollinen poistuma ja muu vaihtuvuus hyödynnetään täysimääräisesti.

Pääjohtaja Erkki Moisanderin mukaan lähivuosina on sopeuduttava hitaan kasvun ja matalien sijoitustuottojen kauteen. ”Kustannustasomme on kilpailijoihin verrattuna selvästi korkeampi. Säilyttääksemme kilpailukykymme lähivuosina, meidän on karsittava kuluja ja tehostettava toimintaa. Keskinäisenä yhtiönä LähiTapiola ei kuitenkaan tavoittele alan alhaisinta liikekulusuhdetta, vaan pysyvämpää muutosta kannattavuuden parantamiseksi ”, Moisander sanoo.

Fuusion valmistuminen ja muutokset yhtiöryhmässä vähentävät työmäärää

Tapiolan ja Lähivakuutuksen fuusio LähiTapiolaksi valmistui vuoden vaihteessa ja muut intergraatioprojektit ovat lähes valmiita. Tämä on vähentänyt merkittävästi henkilöstön työmäärää.   Vahinkovakuutus-, henki- ja alueyhtiöiden kysyntä sisäisille tuki- ja kehitystoimintojen palveluille on synergiahyötyjen vuoksi vähentynyt.  Lisäksi eläkevakuuttaja ELOn toiminnan käynnistyminen 1.1. ja LähiTapiola Pankin fuusio S-Pankin kanssa toukokuun alussa merkitsevät näille yhtiöille toteutettujen tuki- ja kehitystehtävien lakkaamista.

”LähiTapiola-ryhmässä reilu 50 prosenttia toimintakuluista on henkilöstökuluja. Tavoitteena olevia kustannussäästöjä ei valitettavasti voida toteuttaa ilman henkilöstömäärän vähentämistä. Myös suunnitellut organisaatiomuutokset  ja niiden myötä saavutettava toiminnan tehostuminen vähentää työtehtävien määrää yhtiöryhmässä”, Moisander kertoo.

LähiTapiola-ryhmän henkilöstömäärä on noin 4000 henkilöä.

Lisätiedot:

Pääjohtaja Erkki Moisander, yhteydenotot viestintäjohtaja Jyrki Antikainen puh 050 357 4292 tai mediapuhelin 040 183 5806.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs