Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lähes joka viides on jättänyt lääkkeitä ostamatta niiden korkean hinnan vuoksi

Rinnakkaislääketeollisuus ry

Lähes joka viides on jättänyt lääkkeitä ostamatta niiden korkean hinnan vuoksi

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2014 klo 08:53
Julkaisija: Rinnakkaislääketeollisuus ry

Jopa 18 prosenttia suomalaisista on jättänyt lääkkeitä ostamatta niiden korkean hinnan vuoksi. Lisäksi 21 prosenttia suomalaisista on tinkinyt muista menoista korkeiden lääkekustannusten vuoksi. Tiedot selviävät Rinnakkaislääketeollisuus ry:n teettämästä kuluttajatutkimuksesta. 

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta haluaa, että lääkäri huomioi lääkkeen hinnan lääkettä määrätessään. Yhtä moni on sitä mieltä, että lääkäreiden tulisi määrätä enemmän edullisia rinnakkaislääkkeitä. Selvästi yli puolet vastanneista haluaisikin keskustella lääkekustannuksista ja itselle määrätyn lääkkeen hinnasta lääkärin kanssa.

”Lääkkeistä tinkiminen kustannussyistä on Suomessa selvästi yleisempää kuin muissa kattavan sosiaaliturvan maissa. Suomessa on kansainvälisesti katsoen korkeat lääkkeiden omavastuut ja edullisten rinnakkaislääkkeiden käytössä olemme kaukana Euroopan kärjestä”, Rinnakkaislääketeollisuus ry:n toiminnanjohtaja Heikki Bothas toteaa.

Tutkimuksen perusteella suomalaiset suhtautuvat rinnakkaislääkkeisiin hyvin myönteisesti: 87 prosenttia rinnakkaislääkkeitä käyttäneistä on ollut tyytyväisiä rinnakkaislääkkeisiin, ja peräti 94 prosentin mielestä rinnakkaislääkkeiden laatu on vastannut odotuksia.

Tutkimuksen toteutti Research Insight Finland. Tutkimus toteutettiin internetkyselynä helmikuussa 2014, ja siihen vastasi 1000 35–69-vuotiasta suomalaista.

Tutkimus kokonaisuudessaan: Rinnakkaislääketutkimus 2014

Lisätietoa: Rinnakkaislääketeollisuus ry:n toiminnanjohtaja Heikki Bothas, 040 7589 663.

 

Rinnakkaislääketeollisuus ry pyrkii edistämään lääkemarkkinoiden kilpailua ja edullisten ja turvallisten rinnakkaislääkkeiden käyttöä, jolloin sekä potilaiden että yhteiskunnan lääkemenot pysyvät kohtuullisina.

www.rinnakkaislaakkeet.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs