Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lahden Porukassa jo yli 1500 henkilöä - mobiilisovellus innostaa lahtelaisia vaikuttamaan

Lahden kaupunki

Lahden Porukassa jo yli 1500 henkilöä - mobiilisovellus innostaa lahtelaisia vaikuttamaan

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 11:07
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on kokeillut uutta tapaa kerätä lahtelaisten näkemyksiä siitä millaisessa kaupungissa he haluavat tulevaisuudessa asua ja elää. Porukka on älypuhelimeen ladattava sovellus, jonka kautta käyttäjille on lähetetty 5-10 kysymyksen sarjoja pari kertaa viikossa. Kysymykset ovat tiiviitä ja niihin on helppo vastata. Aiheet ovat vaihdelleet vakavista leikkimielisiin. Tammikuun lopussa käyttöönotettu sovellus on osoittautunut menestykseksi. Porukkaan on liittynyt jo yli 1500 käyttäjää ja vastauksia on kertynyt yli 40 000.  

Ensimmäinen asia, johon kaupunkilaisia on haettu mukaan vaikuttamaan, on meneillään oleva strategiatyö. Porukka-sovelluksen kautta tulleet vastaukset ovat vaikuttaneet omalta osaltaan strategiassa linjattuihin näkemyksiin siitä mihin suuntaan Lahtea tulisi kehittää. Strategiapäällikkö Sirkku Huisko kirjoittaa yhteenvetoa aiheesta tuoreessa blogikirjoituksessaan Lahden tulevaisuus tehdään porukalla! Kirjoitus on luettavissa osoitteessa: lahtiuudistuu.fi/strategiablogi/

Strategia on jo viimeistelyvaiheessa, joten Porukka-sovelluksen kysymyksissä on siirrytty kohti seuraavia aiheita. Maaliskuun ajan kysymme kaupungin palveluista ja eri alueiden kehittämisestä. Porukan kautta voi maalikuussa kertoa mielipiteensä mm. Sopenkorven alueen suunnitelmista. Myös Rakokiven ostoskeskuksen aluetta ollaan kehittämässä ja Porukka-sovellukseen on tulossa siihen liittyviä kysymyksiä.

Porukka on osoittautunut hyväksi välineeksi ja käyttäjien aktiivisuus on ollut ilahduttavaa. Sovellus on saanut myös käyttäjiltään hyvää palautetta. Valtaosa käyttäjistä arvioi sovellusta arvosanalla 7 tai 8.

Seuraavassa kysymyssarjassa kuuluu käyttäjien ääni

Kysyimme viikko sitten sovelluksen käyttäjiltä mitä porukka-sovelluksessa pitäisi kysyä. Kysymysehdotuksia on tullut yli 400. Aktiivisten käyttäjien kunniaksi julkaisemme perjantaina 4.3. Porukka-sovelluksessa uuden kymmenen kysymyksen sarjan, jonka kysymykset koostuvat kokonaan sovelluksen käyttäjien ehdottamista kysymyksistä.  

Lahden kaupunki kiittää aktiivisia porukka-sovelluksen käyttäjiä. Palveluihin ja konkreettisiin kehittämiskohteisiin liittyviä kysymyksiä julkaistaan Porukka-sovelluksessa vielä maaliskuun ajan. Kaupunki aikoo hyödyntää sovellusta jatkossakin. Toivomme, että lahtelaiset pysyvät mukana Porukassa ja osallistuvat yhä aktiivisesti kaupungin kehittämiseen.

Porukka sovelluksen voi ladata iOS ja Android puhelimiin sovelluskaupasta. www.lahti.fi/porukka
Sovelluksen on kehittänyt Future Dialog, lahtelaisen Mainostoimisto MBE Oy:n tytäryhtiö.

Lisätietoja

Ilona Reiniharju
verkkotiedottaja
Lahden kaupunki
p. 050 559 4005
käyntiosoite: Harjukatu 31
postiosoite: Konsernipalvelut PL 202, 15101 Lahti

www.lahti.fi
www.facebook.com/lahdenkaupunki
www.twitter.com/lahdenkaupunki

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs