Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » LADECin ja suuryritysten Corporate Venture -ohjelma ylitti odotukset

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

LADECin ja suuryritysten Corporate Venture -ohjelma ylitti odotukset

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 12:15
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Lahden Seudun kehitysyhtiö LADECin vuoden alussa käynnistämässä Corporate Venture -ohjelmassa kolme kotimaista suuryritystä yhdisti voimansa startupien ja pk-yritysten eteenpäinviemiseksi. Odotukset olivat korkealla ja monelta osin ne jopa ylittyivät. Menestyksekäs ohjelma jatkuu ensi vuonna.

Valtakunnan mittakaavassa ainutlaatuisessa Corporate Venture -ohjelmassa mukana olleet S-ryhmä, Kuusakoski ja Fortum antoivat tietotaitonsa ja osaamisensa kasvuyritysten käyttöön. Kukin kolmesta konsernista valitsi vuoden alussa suojatikseen 1 - 3 potentiaalisinta ja kiinnostavinta kasvuyritystä. Yritykset saivat korkean tason neuvontaa, yhdessä kasvuohjelman ohjausryhmän kanssa tehdyn tarkistuksen liiketoimintastrategiaansa sekä selkeän kasvusuunnitelman.

”CVP-ohjelma on osoittanut, että startup-henki ja innostus on tarttuvaa. Kun oikeat ihmiset ja yritykset löytävät toisensa, syntyy molempia osapuolia hyödyttäviä, upeita ja uusia innovaatioita”, toteaa LADECin cleantech-toimialan kehityspäällikkö Nina Harjula.

Hyvänä esimerkkinä toimii metallinkierrätykseen erikoistunut Kuusakoski, joka käynnisti Corporate Venture -ohjelman myötä yhteistyön tamperelaisen TreLabin kanssa. Yhteistyön kautta Kuusakoski haki toimintavarmuutta ja kannattavuutta parantavaa online-ratkaisua massiivisiin metallinmurskaimiinsa.

Trelabin toimitusjohtaja Mika Parikka kertoo yrityksen lähteneen innolla mukaan hankkeeseen, joka oli heti alusta lähtien julkinen.

”Yleensä tämän kokoluokan projektit ovat luottamuksellisia ja projektien käyttö referensseinä ei onnistu. Corporate Venture -ohjelman myötä Kuusakosken kanssa käynnistämämme yhteistyö on ollut heti alusta lähtien julkista. Projekti on herättänyt runsaasti mielenkiintoa ja siitä on ollut lupa kertoa normaalia laajemmin. Tämä on alkutaipaleella olevalle yritykselle erittäin tärkeää.”

Corporate Venture -ohjelma jatkuu

LADECin Nina Harjula kertoo saaneensa runsaasti positiivista palautetta ohjelmasta, joka jatkuu ensi vuonna.

Suuryritysten haku on parhaillaan käynnissä. Kun niiden toimialat ja toiveet ovat selvillä, käynnistämme kasvuyritysten haun ohjelmaan. Näillä näkymin haku ajoittuu ensi vuoden alkuun.

Corporate Venture -ohjelma ja mukana olevien suuryritysten esittely: www.corporateprogram.fi

Lisätietoja Corporate Venture ohjelmasta:

LADEC, kehityspäällikkö Nina Harjula, 050 518 0915
Fortum, teknologiajohtaja Heli Antila, 040 571 7188
Kuusakoski, teknologiajohtaja Jyri Talja, 020 781 781
S-ryhmä, pääjohtaja Taavi Heikkilä, 010 76 80200 sekä kehityspäällikkö Karlos Kotkas, 010 76 80262

Liitetiedostot

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja  
LADEC kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. Tarjoamme yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkiämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  www.ladec.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs