Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lääkärit tiiviimmin mukaan terveys teknologian kehittämiseen

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Lääkärit tiiviimmin mukaan terveys teknologian kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2014 klo 07:45
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Terveysteknologian kehittämisessä on lääkäreillä hyvin keskeinen rooli, koska he näkevät arjessa, mihin terveysteknologiaa voidaan hyödyntää. Parhaimmillaan lääkärit, sairaalat ja terveydenhuollon ammattilaiset kartoittavat ja kehittävät uusia terveysteknologian sovelluksia yhdessä alan yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen peräänkuuluttaa järkevää työnjakoa sekä erikoissairaanhoidon että terveysteknologian sisällä sen sijaan, että yksittäiset sairaalat, tutkimuslaitokset ja yritykset toimivat eri puolella Suomea omalla agendallaan.

– Meidän kannattaisi panostaa erityisosaamiseen ja hakea sitä kautta vahvuuksia myös terveysteknologian sisällä. Kansallisen työnjaon merkeissä on hyvä pohtia, mikä on kokonaisuuden kannalta hyödyllistä, hän sanoo.

Palvelukokonaisuuksilla lisäarvoa terveysteknologiaan

Rauno Ihalaisen mielestä terveysteknologiaan voidaan tuoda verkostojen ja palveluketjujen kautta lisäarvoa.

– Verkostojen avulla haetaan palvelukokonaisuuksia, joita voivat olla esimerkiksi uuden hoitolaitteen käyttöön liittyvät ­asiat. Asiakkaita voi kiinnostaa kokonaisuus, ei vain laite tai innovaatio. Lisäarvo syntyy palveluista, hän summaa.

Toisena kehityssuuntana hän näkee entistä henkilökohtaisemmat palvelut terveydenhoidossa.

– Suomi ei ole ollut eturintamassa sähköisen asioinnin kehittämisessä, vaikka teknologinen osaamispohja on vahva. Henkilökohtaisen terveyden ylläpitämiseen ja sairauksien hoitoon keskittyvä osaaminen tuo uudenlaisia mahdollisuuksia suomalaiselle terveysteknologialle, oli se sitten lääke, laite tai tapa toimia, hän toteaa.

Ihalaisen mielestä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissäkin voisi hyödyntää sähköistä asiointia nykyistä laajemmin.

– Haluamme tukea kehitys-, opetus- ja tutkimustyötä, sillä näin saamme uutta osaamista käyttöömme, mikä on perustehtävän kannalta oleellista. Vaikka resurssit ovat niukat, osaamisen ylläpitämisestä ei saa tinkiä, hän alleviivaa.

Hän on huolissaan suomalaisen terveystutkimuksen ja -teknologian rahoituksesta. Myös lääkäreille pitäisi antaa mahdollisuus tehdä nykyistä enemmän tutkimus- ja kehitystyötä.

– Parhaimmillaan tutkimuksesta syntyy uutta yritystoimintaa innovaatioiden myötä.

Hän heittää ilmaan ajatuksen hoitopalvelujen myynnistä ulkomaisille asiakkaille. Näin Suomi saisi lisää tuloja terveydenhuollon kehittämiseen. – Voisimme tarjota hoitopalveluja esimerkiksi Pietarin alueelle. Meillä on huippuluokan osaamista ja hyvät sairaalat ja lähialueilla maksukykyisiä potilaita. Tämä avaisi uuden mahdollisuuden myös terveysteknologian kehittämiseen, hän visioi.  Teksti: Eila Aalto

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs