Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kysely tulevaisuuden kuntalaista kunnille

Valtiovarainministeriö

Kysely tulevaisuuden kuntalaista kunnille

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2013 klo 15:39
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö kartoittaa kunnille 1. heinäkuuta 2013 lähetettävällä sähköisellä kyselyllä kuntien näkemyksiä ja kannanottoja valmisteltavasta kuntalaista. Vastausaikaa kunnilla on 17.9.2013 saakka. Kyselyn tuloksista julkaistaan yhteenveto ja tuloksia hyödynnetään kuntalain jatkovalmistelussa.

- Kuntalain valmistelun lähtökohtana on avoimuus. Kyseessä on merkittävä uudistus, ohjaahan kuntalaki kuntien koko toimintaa: hallintoa, taloutta ja demokratiaa. Uudistus on käynnistetty 2020-luvun Suomea ajatellen ja valmistelussa kiinnitetään erityistä huomiota kunnallisen itsehallinnon ja demokratian vahvistamiseen, toteaa hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen.

Kuntien näkemyksiä ja kannanottoja pyydetään muun muassa valtuuston toimikauden aikaistamiseen, suoraan pormestarivaaliin, alueellisten toimielinten tehtäviin ja kunnanosahallintoon, alijäämän kattamisvelvollisuuteen sekä palvelustrategian laadintaan.

Valtiovarainministeriö asetti kuntalain kokonaisuudistuksen valmistelua varten parlamentaarisen seurantaryhmän, työvaliokunnan ja neljä valmistelujaostoa, jotka ovat demokratiajaosto, toimielimet ja johtaminen -jaosto, talousjaosto sekä kunnat ja markkinat -jaosto. Työryhmien ja jaostojen toimikaudet jatkuvat huhtikuun puoleenväliin 2014 saakka. Hallituksen esitys uudeksi kuntalaiksi on tarkoitus antaa syksyllä 2014. Uusi kuntalaki tulisi voimaan vuoden 2015 alusta.

Lisätietoja kuntalakiuudistuksesta:

www.vm.fi/uusikuntalaki

Hallituksen linjaukset kuntalain uudistamisesta 7.6.2013

Kysymyslomake (näköisversio)

Kuntalakiuudistus facebookissa

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Inga Nyholm, etunimi.sukunimi(at)vm.fi; 040 760 5524 
lainsäädäntöneuvos Eeva Mäenpää, etunimi.sukunimi(at)vm.fi; 040 162 2342 
korkeakouluharjoittelija Jonas Sjöblom, etunimi.sukunimi(at)vm.fi; 050 365 4050

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs