Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kymmenen kotimaista puhtaan teknologian kasvuyritystä nimetty kansainväliseen cleantech-kilpailuun

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Kymmenen kotimaista puhtaan teknologian kasvuyritystä nimetty kansainväliseen cleantech-kilpailuun

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2014 klo 09:06
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Later Stage Award on yksi maailman seuratuimpia cleantech-sektorin kilpailuja, jossa on nyt edetty kunkin maan kilpailuehdokkaiden nimeämisvaiheeseen. Kymmenessä eri kategoriassa voittoa tavoittelevat keski- ja myöhemmän vaiheen cleantech-yritykset, jotka edustavat monipuolisesti puhtaan teknologian eri toimialoja, kuten aurinkoenergiaa, kestävää informaatioteknologiaa, energiaratkaisuja sekä jätehallintaa ja vesiteknologiaa.

Suomesta kilpailun ehdokaslistalle pääsivät seuraavat myöhemmän vaiheen cleantech-yritykset: Optitune (bioenergia), Metgen (bioenergia), Ekonor (kestävä it), Specim Spectral Imaging (ruoka), Ouman (valaistus/energiatehokkuus), One1 (älyverkot/energiavarastointi), Convion (älyverkot/energiavarastointi), Pegasor (älyverkot/enegiavarastointi), Visedo (liikenne) ja Enevo (jätehallinta).

Tämän vuoden valinnasta vastasi kotimainen cleantech-yhteistyöverkosto, johon kuuluvat Lahden Seudun Kehitys LADEC, Cleantech Finland, työ- ja elinkeinoministeriön cleantechin strateginen ohjelma, Oulun CEE ja Uudellamaalla toimiva GreenNet Finland.

Cleantech-klustereiden kattojärjestön GCCA:n (Global Cleantech Cluster Association) perustajajäseniin kuuluva ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:ssa kehittämispäällikkönä toimiva Nina Harjula tiivistää kilpailun edut: ”Kilpailu tarjoaa yrityksille mahdollisuuden esitellä osaamistaan kansainvälisille pääomasijoittajille ja mahdollisille yhteistyökumppaneille. Näitä molempia tarvitaan, kun vauhditamme kotimaista ympäristöteknologiaosaamista ja -liiketoimintaa kansainväliseen kasvuun.”

Suomalaiset cleantech-yritykset ovat menestyneet aikaisempina vuosina erittäin hyvin kilpailussa ja sijoittuneet omissa kategorioissaan kilpailun kärkeen. Tästä syystä tuomariston uskotaan myös tänä vuonna kohdistavan huomionsa kilpailuehdokkaitamme kohtaan. Paikallista vihreää taloutta kehittävät palkitut yritykset nousevat kilpailumenestyksen myötä kansainväliseen valokeilaan.

Ehdokkaat analysoidaan huolella

Later Stage Award -kilpailuun valittujen yritysten saavutuksia, innovatiivisuutta ja liiketoimintaosaamista arvioidaan seuraavien kuukausien aikana huolella. Kilpailun päätuomarina toimiva yritystoiminnan professori Peter Adriaens Michiganin yliopistosta käyttää arvioinneissaan Keystone Compact -analyysimenetelmää, jonka avulla seulotaan kolme parasta yritystä kustakin kategoriasta.

Pääosin pääomasijoittajia sisältävä arvovaltainen tuomaristo valitsee finaaliin selvinneistä 30 yrityksestä kilpailun lopulliset voittajat, jotka julkistetaan Sveitsissä 3. - 4.joulukuuta pidettävässä Annual Later Stage Awards Gala -tapahtumassa.

Kilpailun verkkosivut: http://www.globalcleantech.org/

Lisätietoja:

Nina Harjula, puh. 050 5180 915, nina.harjula@ladec.fi

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja  
LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  

Global Cleantech Cluster Association lyhyesti

Global Cleantech Cluster Association (GCCA) luo yrityksille toimintatapoja, joiden avulla ne voivat hyödyntää kansainvälisen cleantech-klusteriyhteistyön tuomia etuja. Toiminnan kautta yrityksillä on mahdollisuus tavoittaa mahdollisia sijoittajia, uusia markkinoita ja vaikutusvaltaisia verkostoja sekä saada käyttöönsä teknologiaresursseja ja parhaita käytäntöjä. GCCA:n perustajajäsenet ovat Swisscleantech, Finnish Cleantech Cluster, Watershed Capital ja Technica Communications. Lisätietoja GCCA:sta ja kilpailun ehdokasasettelusta: www.globalcleantech.org

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs