Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kuukauden startup-yritys Oivataito Oy automatisoi tulostimien hallinnan

Miktech Oy

Kuukauden startup-yritys Oivataito Oy automatisoi tulostimien hallinnan

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 08:53
Julkaisija: Miktech Oy

Startup-yritys Oivataito Oy on tuonut markkinoille järjestelmän, jonka avulla verkkotulostimien tarvikehallinta tapahtuu automaattisesti tulostinmerkistä ja -mallista riippumatta. Järjestelmä säästää työaikaa ja kustannuksia erityisesti suurissa organisaatioissa. Perheyritys hakee nyt kasvua kotimaasta, ja kehittää samalla järjestelmäänsä kansainvälisiä markkinoita varten.

Oivataito Oy perustettiin heinäkuussa 2013. Tulostinohjelmiston kehittäminen alkoi kuitenkin vuosia aikaisemmin, kun Oivataidon teknologiajohtaja Jari Anttila työskenteli vielä edelliselle työnantajalleen. Anttilan puoliso, Oivataidon toimitusjohtaja Miia Luoranen toimi jo tuolloin yrittäjänä. Kun Anttila näki kehittämässään ohjelmistossa potentiaalia laajemmille markkinoille, syntyi ajatus perheyrityksen perustamisesta. Näin voitiin yhdistää molempien vuosien työkokemus, kontaktit ja asiakaskunta saman katon alle sekä aloittaa oman tuotteen kehitys.

Pariskunta sai ostettua oikeudet ohjelmistoon, ja samalla Anttilan entisestä työnantajasta tuli Oivataidon ensimmäinen asiakas. Yritys hoitaa järjestelmällä tuhansien tulostimien tarvikehuollon pienellä vaivalla.

– Järjestelmämme toimii hyvin ja soveltuu kaikkiin laiteympäristöihin teknologiasta riippumatta. Kun ohjelmisto on asennettu, sen käyttö on hyvin helppoa. Tuhansien tulostimien ympäristöstä lähtee joka päivä kymmeniä tarviketilauksia, eikä loppuasiakkaan tarvitse tehdä muuta kuin kuitata saapunut tarvike. Asiakkaidemme liiketoiminta tehostuu, ja työaikaa säästyy useita tunteja joka päivä, Jari Anttila kertoo.

Oivataito on mukana innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy:n kehittämisohjelmassa, jossa autetaan innovatiivisia yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään. Yrittäjät toivoivat ohjelmasta apua muun muassa rahoituksen saamiseen. Rahoitus järjestyikin pian parhain päin Tekesiltä. Rahoituksen turvin ja Miktechin sparraamana Oivataito tavoittelee nyt voimakasta kasvua.

– Haemme uusia asiakkaita ensin kotimaasta, mm. tukkukauppaa harjoittavista yrityksistä, toteaa Miia Luoranen. – Myös kansainvälistyminen on suunnitelmissa, ja ohjelmiston kieliversiot työn alla. Samalla jatkamme tuotekehitystä mm. tuomalla tulostinten huollon mukaan järjestelmään. Kun saamme kasvun vauhtiin, aiomme rekrytoida työvoimaa sekä koodaukseen että markkinointiin.

Miktech valitsee kuukausittain valmennusyritystensä joukosta kuukauden startup-yrityksen.  Maaliskuun startup-yritys on Oivataito Oy.

Lisätiedot:

Miia Luoranen, toimitusjohtaja, Oivataito Oy, 044 339 3314, miia.luoranen@oivataito.fi

Jari Anttila, teknologiajohtaja, Oivataito Oy, 040 842 3984, jari.anttila@oivataito.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Oivataito Oy on mukana "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs