Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kuukauden startup-yritys Luxhammar avaa vientimarkkinoita lämpökäsittelyuuneille

Miktech Oy

Kuukauden startup-yritys Luxhammar avaa vientimarkkinoita lämpökäsittelyuuneille

Tiedote.
Julkaistu: 01.08.2014 klo 08:15
Julkaisija: Miktech Oy

Pitkä kokemus puun lämpökäsittelystä, kilpailukykyä lisäävä tuoteinnovaatio sekä alan globaalit verkostot ovat startup-yritys Luxhammarin avaimia puun lämpökäsittelyuunien vientimarkkinoille. Vauhtia ja tukea viennin käynnistämiseen yhtiö saa Miktech Oy:n startup-valmennuksesta.

Puun lämpökäsittely on menetelmä, jossa puun ominaisuuksia parannetaan lämmön ja vesihöyryn avulla. Lämpökäsittelyllä voidaan vaikuttaa puun lahonkestoon ja dimensiostabiliteettiin sekä saada eurooppalaisissa puulajeissa aikaan trooppisia puulajeja vastaavia tummia värisävyjä. Menetelmää hyödynnetään mm. terassi- ja ulkoseinärakentamisessa sekä sisustustuotteita ja -materiaaleja valmistavassa teollisuudessa.

Luxhammar Oy:n toimitusjohtaja Tero Lallukka on jo pitkään ollut etulinjassa kehittämässä suomalaista lämpöpuuteollisuutta. Kimmokkeen Luxhammarin perustamiseen hän sai alalla toimivilta yrityksiltä, jotka tarvitsivat huoltopalveluita. Luxhammar perustettiin vuonna 2012, ja huolto- ja varaosatoiminnan rinnalla yritys lähti heti kehittämään uutta lämpökäsittelyuunia. Rahoitusta tuotekehitykseen saatiin Tekesiltä. – Tuoteinnovaatiomme koskee erityisesti uunin valmistustekniikkaa. Uuni voidaan valmistaa automaattisella linjalla, mikä vähentää valmistuskustannuksia. Toinen innovaatiomme koskee prosessin ohjausta ja käsittelykaavoja, joita pystytään nyt kehittämään nopeasti eri puulajien ja paksuuksien mukaisiksi, Lallukka valottaa.

Startup-valmennukseen Luxhammar pääsi vuoden 2013 helmikuussa. Tuotekehitys oli jo pitkällä, joten tukea tarvittiin etenkin vientitoiminnan aloittamiseen. – Maaliskuussa 2013 käynnistimme vientimarkkinointiprojektin, jonka puitteissa mm. vierailimme useilla kansainvälisillä messuilla. Valmennuksen kautta olemme saaneet projektiin sekä henkistä tukea että rahallista avustusta messukustannuksiin ja vientipäällikön palkkaamiseen, Lallukka kertoo. – Miktechin oman asiantuntemuksen lisäksi valmennuksen kautta on löytynyt kokeneita yrittäjiä hallitustyöskentelyyn sekä oikeat tahot matkan varrella ilmenneiden kysymysten ratkaisemiseen. Näiden verkostojen hyödyntäminen säästää meiltä huomattavasti omaa työaikaa.

Vaikka myyntiprosessi on toimialalla pitkä, panostukset vientiin kantavat jo hedelmää. Ensimmäisiä kauppoja on tehty Aasiassa, ja uusia on vireillä. Kotimaassa on meneillään toimitus asiakkaan kapasiteetin laajentamiseksi. Lähivuosien tärkein tavoite on kasvun jatkuminen, mikä merkitsee myös rekrytointeja. – Etsimme parhaillaan sekä vienti- että projektipäällikköä tavoittelemaan yhdessä kasvua kansainvälisiltä markkinoilta, Lallukka sanoo. 

Loppuvuoden 2014 aikana valitaan kuukausittain Miktechin valmennusyritysten joukosta kuukauden startup-yritys. Elokuun startup-yritys on Luxhammar Oy.

 

Lisätiedot:

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Tero Lallukka, toimitusjohtaja, Luxhammar Oy, 0400-491754, tero.lallukka@luxhammar.com

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs