Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kutsu medialle: Kotkan Kantasataman asemakaavaluonnoksen esittely 2.12. klo 17

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kutsu medialle: Kotkan Kantasataman asemakaavaluonnoksen esittely 2.12. klo 17

Kutsu.
Julkaistu: 26.11.2014 klo 09:19
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Hyvä median edustaja!

Kotkan kaupunki järjestää Kantasataman asemakaavaluonnoksen esittelytilaisuuden

Aika: tiistaina 2.12.2014 kello 17.00

Paikka: Merikeskus Vellamon auditorio, os. Tornatorintie 99, Kotka

Tilaisuuden ohjelma:

Tilaisuuden avaus, kaupunginjohtaja Henry Lindelöf

Kantasataman asemakaavaluonnoksen esittely, kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen ja asemakaava-arkkitehti Marja Kukkonen

Kysymyksiä ja keskustelua

Tilaisuudessa ovat paikalla Kantasatama-hankkeesta vastaavan GVA Sawyerin toimitusjohtaja Cameron Sawyer ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin toimitusjohtaja Hannu Karavirta.

Asemakaava tulee kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltäväksi 9. joulukuuta, minkä jälkeen se asetetaan luonnoksena nähtäville.

Tilaisuudessa jaetaan mediatiedote ja kuvamateriaalia.

Tietoa Kantasatama-hankkeesta:

Kansainvälinen kehittäjäryhmä suunnittelee Kotkan Kantasatamaan koko perheen ajanvietekeskusta, jonka ensimmäinen vaihe on laajamittainen outlet-keskus.  Kantasataman hankevastaavana toimii GVA Sawyer, jolla on 20 vuoden kokemus kiinteistökehityshankkeista. Kantasataman kehittämisessä on mukana myös Euroopan johtava outlet-kaupan kehittäjä, brittiläinen Milligan.

Kantasatama on Kotkan kaupungin keskustassa sijaitseva historiallinen satama-alue. Useampia vaiheita käsittävän hankkeen aikana Kantasatamaan rakennetaan sen perinteitä kunnioittaen koko perheen ajanvietekeskus, jossa yhdistyvät ostosmahdollisuudet, hotellimaailma, ravintolatarjonta, kulttuuri, viihde, matkailu ja mahdollisesti myös asuminen. Ensimmäisen vaiheen toiminnan arvioidaan käynnistyvän loppuvuodesta 2016.

GVA Sawyerin toimitusjohtaja Cameron Sawyerin mukaan ensimmäisten vaiheiden investointi on noin 200 miljoonaa euroa. Se tulee työllistämään arviolta noin 1000 henkilöä rakentamisen aikana ja noin 700 henkilöä toiminnan käynnistyttyä. Keskuksen yhteenlasketun liikevaihdon arvioidaan olevan 200 miljoonaa euroa vuodessa.

Rakennusvaiheessa investointi luo lähes 1000 henkilötyövuoden edestä suoria työpaikkoja ja lähes 2000 huomioiden epäsuorat työpaikat. Toimintavaiheessa pysyviä työpaikkoja syntyy yli 700 ja epäsuorat huomioiden yli 900. Tämä merkitsee myös kuntataloudelle seudulla huomattavaa piristysruisketta, noin 7 miljoonan euron suuruisia verotuloja. Nämä luvut käyvät ilmi Oxford Researchin toteuttamasta selvityksestä, jossa kartoitettiin Kantasataman investointihankkeen aluetaloudellisia vaikutuksia. Selvitys toteutettiin elo-syyskuussa 2014.

Kotkan keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella pääkaupunkiseudun ja Venäjän välissä mahdollistaa sen, että Kantasatama on helposti sekä venäläisten, kotimaisten että muiden ulkomaisten matkailijoiden saavutettavissa. Samanaikaisesti Kantasatama-hankkeen suunnittelun kanssa selvitetään myös mahdollisuuksia kehittää risteilyreitti Kotkan ja Pietarin välille. Kantasatama-hanketta ovat mukana valmistelemassa myös Kotkan kaupunki ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor.

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs