Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kutsu Kaakkois-Suomen VÄYLÄ- yrittäjyyskasvatuksen strategiatyön tilaisuuteen ti 29.4. Kotkassa

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kutsu Kaakkois-Suomen VÄYLÄ- yrittäjyyskasvatuksen strategiatyön tilaisuuteen ti 29.4. Kotkassa

Kutsu.
Julkaistu: 28.04.2014 klo 08:04
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

KUTSU Väyläkohtaaminen – väylämerkit yrittäjyysopetukselle ja -kasvatukselle Kaakkois-Suomessa!

Väylä yrittäjyyteen Kaakkois-Suomen yrittäjyyskasvatusstrategia ja toimintaohjelma 2020

Aika: ti 29.4.2014 klo 12–15 Paikka: Meriniemi, Kotka

Kaakkois-Suomessa on toteutettu yrittäjyyskasvatuksen toimenpiteitä jo vuodesta 2001 lähtien.  Yrittäjyyskasvatus on ollut koulujen opetussuunnitelmissa jo pidemmän aikaa, mutta koulut eivät ole vielä toteuttaneet tätä osaa opetussuunnitelmista kovin aktiivisesti maanlaajuisesti. Kaakkois-Suomessa (Kotkan- Haminan seutu /Cursor, Kouvola/Kinno, Lappeenranta/LUT) toteutetut yrittäjyyskasvatushankkeet reilun 10 vuoden aikana ovat tätä puutetta korjanneet. Silti kaakkoiseen Suomeen on kaivattu hankkeiden jälkeen jotakin kokonaissuunnitelmaa, jossa voitaisiin tarkemmin määritellä, mikä merkitys yrittäjyyskasvatuksella on koko kaakkoisen Suomen tulevaisuuden kannalta.

Yrittäjyyskasvatuksen vastuualueeksi on siirtynyt entistä enemmän koulutuksen ja työelämän yhteyksien vaaliminen ja lisääminen ja tätä palvelee nyt työn alla oleva VÄYLÄ- yrittäjyyskasvatuksen strategiatyö.  Työtä esitellään Meriniemessä tiistaina 29.4. toteutuvassa seminaarissa (tarkempi ohjelma liitteenä).

VÄYLÄ-strategiatyötä ovat olleet toteuttamassa opettajat varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle kolmella Kaakon kulmalla: Kotkan-Haminan seudulla, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.  Työssä on saatu aikaan hyviä aloitteita ja ideoita, jotka tullaan kirjaamaan strategiaan.

Strategiatyötä esiteltiin Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakuntajohtajille huhtikuussa ja heiltä saatu kannustava palaute toi lisää uskoa strategityön tärkeyteen.

Lisätietoja:

Maarit Koverola projektipäällikkö, Cursor Oy puh. 040 190 2545

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs