Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kuntien Tiera Oy ostaa Etelä-Savon tietohallinto Oy:n osakekannan

Miktech Oy

Kuntien Tiera Oy ostaa Etelä-Savon tietohallinto Oy:n osakekannan

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2011 klo 15:00
Julkaisija: Miktech Oy

Kuntien Tiera Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa 12.4.2011 hyväksyttiin hallituksen esitys ostaa Etelä-Savon tietohallinto Oy:n koko osakekanta, osakekauppa allekirjoitetaan 31.5.2011 Mikkelin Kenkäverossa.

Osakekauppa on arvoltaan 1 250 000 € ja se toteutetaan siten, että Etelä-Savon tietohallinto Oy:n kaikki nykyiset osakkeenomistajat Etelä-Savon Koulutus Oy, Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Hirvensalmen kunta, Kangasniemen kunta, Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymä, Mikkelin kaupunki, Mäntyharjun kunta, Pertunmaan kunta, Pieksämäen kaupunki, Puumalan kunta ja Ristiinan kunta myyvät kaikki omistamansa Etelä-Savon tietohallinto Oy:n osakkeet Kuntien Tiera Oy:lle. Osakekaupan jälkeen Etelä-Savon tietohallinto Oy on Kuntien Tiera Oy:n tytäryhtiö. Etelä-Savon tietohallinto Oy:n liiketoiminnan tulos vuonna 2010 oli 480 000 € ja osakkeiden myyjät sitoutuvat vähintään viiden vuoden palvelusopimuksiin. ”Kauppa tukee erinomaisesti Tieran palvelujen leviämistä Etelä-Savon maakunnan alueella. Tiera pyrkii myös muuttamaan palvelujen tuottamistavan kuntakohtaisesta tai seudullisesta koko valtakunnan kattavaksi. Tästä erinomaisena esimerkkinä on sähköisen arkistoinnin ratkaisujen Mikkelissä tehtävä kehitystyö, jonka tuloksista on jo verkostossamme kiinnostunut kymmeniä kuntia”, kommentoi kauppaa Tieran toimitusjohtaja Ari Ikonen.

Kuntien Tiera Oy on kuntatoimijoiden omistama valtakunnallinen ICT-palvelukeskus, jonka toiminta perustuu verkostomaiseen toimintatapaan ja rakenteilla olevaan osaamisverkostoon. Verkoston peruspilareita ovat kuntakentän osaaminen ja sen syventäminen, ratkaisujen monistaminen yhteistyön avulla sekä tiivis sisäinen ja ulkoinen sidosryhmäyhteistyö. Osaamisverkostoon kuuluvat asiantuntijat vastaavat oman erikoistumisalueensa jatkuvasta kehittämisestä kansallisesti, Mikkelin ja Etelä-Savon erikoistumisalueeksi Tierassa muodostuu sähköinen arkistointi. Yhtiö tulee parantamaan erityisesti ICT-ratkaisujen hallittavuutta ja poistaa järjestelmien välisen yhteensopimattomuuden ongelmia. Yksittäisen omistajan näkökulmasta tavoitteena on mahdollistaa kunnan tarjoamien palveluiden laadun parantaminen, samalla hilliten kustannusten nousua. Kuntalaisille toiminta mahdollistaa jatkossa entistä laajemman ja kuntarajat ylittävän palveluasioinnin.

Mikkeli on valinnut sähköisen asioinnin ja arkistoinnin sekä digitoinnin yhdeksi keskeiseksi kehittämisen kärkialueeksi, jonka kehitystoimenpiteitä koordinoi Mikkelin innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy Digitalmikkeli-klusteri toiminnallaan. Klusterin keskeisenä tavoitteena on mahdollistaa kustannustehokkaat sähköiset palveluprosessit julkiselle sektorille ja nyt tapahtuva osakekauppa on tärkeä askel tämän tavoitteen saavuttamiseksi. ”Tämän osakekaupan myötä Etelä-Savon tietohallinto Oy saa vahvan valtakunnallisen omistajan ja Mikkelin ja Etelä-Savon asema valtakunnallisena sähköisen arkistoinnin ja asioinnin osaamis- ja palvelukeskuksena vahvistuu.”, kommentoi Juha Ropponen Miktech Oy:stä.


LISÄTIEDOT:
Mikkelin kaupunki: Kimmo Mikander, kaupunginjohtaja, puh. 044-7942000
Kuntien Tiera Oy: Ari Ikonen, toimitusjohtaja, puh. 0400-365204
Etelä-Savon tietohallinto Oy: Jarmo Tiainen, toimitusjohtaja, puh. 044-7942223
Digitalmikkeli, Miktech Oy: Juha Ropponen, varatoimitusjohtaja, puh. 050-3454311

Kuntien Tiera Oy perustettiin syksyllä 2010. Yhtiö on kuntatoimijoiden omistama valtakunnallinen ICT-palvelukeskus, joka tuottaa asiakasomistajilleen tietotekniikan asiantuntija-, sovellus- ja infrastruktuuripalveluja. Tieran strategisena tavoitteena on mahdollistaa kuntien tarjoamien ICT-palveluiden laadun parantaminen hilliten samalla kustannusten nousua. Yhtiön omistajapohja kattaa tällä hetkellä 193 kuntatoimijaa ja yli 30 kuntayhtymää. www.tiera.fi Mikkelissä toimiva Etelä-Savon tietohallinto Oy perustettiin tammikuussa 2007 ja sen palveluksessa on 38 ICT–alan ammattilaista. ESTH järjestää alueen kuntatoimijoille toiminnan vaatimuksia vastaavia ICT–palveluita. Tavoitteena on tukea asiakkaiden toiminnan kehittämistä niin että siinä käytetään tehokkaasti hyväksi tietotekniikkaa. Yhtiön asiakasyhteisöjä ovat Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan, Puumalan ja Ristiinan kunnat sekä Mikkelin ja Pieksämäen kaupungit sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiiri, Etelä-Savon koulutuksen kuntayhtymä ja Mikkelin ammattikorkeakoulukuntayhtymä. Asiakasyhteisöihin kuuluu osin Mikkelin kaupungin konserniin kuuluvia tytäryhteisöjä (liikelaitokset ja osakeyhtiöitä). www.esth.fi Digitalmikkeli on Mikkelissä toimivien yritysten ja julkisten organisaatioiden muodostama toimijaklusteri joka edistää digitoinnin, arkistoinnin sekä sähköisen asioinnin ja arkistoinnin osaamisen ja palveluiden kehitystä. Klusterin toimintaa koordinoi innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy. www.digitalmikkeli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs