Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kuntien ilmoitettava yhdistymisselvitystensä alue sähköisesti

Valtiovarainministeriö

Kuntien ilmoitettava yhdistymisselvitystensä alue sähköisesti

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2013 klo 14:24
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Kunnan tulee ilmoittaa valtiovarainministeriölle sähköisesti marraskuun loppuun mennessä, minkä kunnan tai kuntien kanssa se selvittää yhdistymistä. Linkki sähköiseen webropol-lomakkeeseen on toimitettu kuntien kirjaamoihin 11.10.2013. Ilmoituksen sisällöstä ja toimittamistavasta säädetään 1.10.2013 voimaan tulleella valtiovarainministeriön asetuksella.

Kuntien ilmoituksia selvitysalueista hyödynnetään hallituksen arvioidessa kuntauudistuksen etenemistä vuoden 2013 lopussa. Lisäksi valtiovarainministeriö arvioi tietojen perusteella sitä, myönnetäänkö selvitysperusteiden osoittamista selvitysalueista poikkeuksia ja asetetaanko selvitysalueille erityisiä kuntajakoselvityksiä.

Kunnan on ilmoitettava lomakkeella kunta tai kunnat, joiden kanssa se selvittää yhdistymistä kuntarakennelaissa säädettyjen selvitysperusteiden mukaisesti. Kunta voi lisäksi ilmoittaa vaihtoehtoisia selvitysalueita, jos se osallistuu useampaan kuin yhteen yhdistymisselvitykseen. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi, täyttääkö selvitysalue kuntarakennelain mukaiset selvitysperusteet ja kuntajaon muuttamisen edellytykset. Kunnan vastauksen tulee perustua valtuuston päätökseen.

Valtiovarainministeriön asetus kuntarakenneuudistukseen liittyvää selvitysaluetta koskevan ilmoituksen sisällöstä, 1.10.2013 

Kysymyslomakkeella esitettävät kysymykset

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Anu Hernesmaa, p. 02955 30027
ylitarkastaja Suvi Savolainen, p. 02955 30122

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs