Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kuinka Venäjällä lahjotaan yritysten välisessä B-to-B-kaupassa?

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kuinka Venäjällä lahjotaan yritysten välisessä B-to-B-kaupassa?

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2012 klo 09:02
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun julkaisusarjassa B. "Tutkimuksia ja raportteja" on ilmestynyt tradenomi (BBA), valtiotieteen tohtori Ilmari Larjavaaran teos Vaikutustapojen monimuotoisuus B-to-B-markkinoinnissa Venäjällä - lahjukset osana liiketoimintakulttuuria. 

Tutkimuksessa on tarkasteltu lahjonnan ja muun korruption muotoja yritysten välisessä kaupassa Venäjällä. Tarkastelukohteet ja B-to-B-markkinoinnin toimintaympäristö on tutkimuksessa kytketty Venäjälle laajemmin ominaisiin yhteiskunnan rakenteisiin. Tarkastelussa ovat olleet korruptiossa tosiasiallisesti Venäjällä toteutuvat toimintatavat sekä näiden syyt ja taustat.

Larjavaara on kokenut Venäjä-toimija ja on tutkinut mm. Venäjän hallintoa, oikeusjärjestelmää ja instituutioita sekä julkisia hankintoja Venäjällä pitkällä aikajänteellä. Tuoreimpaan julkaisuun on kerätty havaintoja siitä, miksi lahjontaa käytetään ja miten lahjonta muuttaa B-to-B-markkinoinnin toimintamalleja. Kysymys on tällöin muun muassa siitä, miten lahjus asiakasyritykselle voi lisätä menekkiä kaupankäynnissä Venäjällä.

Raportissa kuvataan lahjontaan valmistautumista sekä lahjonnan käytäntöjä ja sen taloudellisia muotoja sekä seurauksia yrityksille. Lisäksi julkaisussa on esitetty lahjontaa yritysmarkkinoinnissa ehkäisevä lainsäädäntö Venäjällä, ja koottu ohjeita lahjonnan paljastamiseksi ja torjumiseksi.

Tutkimus ei suoraan tarkastele suomalaisten yritysten Venäjällä kohtaaman tai käyttämän lahjonnan muotoja ja yleisyyttä aihealueen arkaluontoisuuden vuoksi.

KyAMK:n julkaisusarjassa B ilmestyy KyAMK:n hallinnoimien hankerahoitteisten tutkimusten loppuraportteja sekä muita alueellisesti merkittäviä tutkimuksia, joita on tuotettu KyAMK:n ja yhteistyökumppaneiden yhteisissä hankkeissa. Lisätietoja sarjan B julkaisuista osoitteessa www.kyamk.fi/julkaisutoiminta .

Julkaisu on tilattavissa KyAMK:n julkaisutoiminnalta (osoite yllä) sekä verkkokaupoista granum.uta.fi ja www.tahtijulkaisut.net/kauppa/ .

Tilaustiedot

Ilmari Larjavaara

Vaikutustapojen monimuotoisuus B-to-B-markkinoinnissa Venäjällä - lahjukset osana liiketoimintakulttuuria

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun julkaisuja B, nro 76 [2012], laajuus: 53 sivua

Hinta: 15 euroa (sis. alv 9%)

 

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Julkaisutoiminta www.kyamk.f/julkaisutoiminta

 

Ilmari Larjavaara, p. 040 198 0521, ilmari.larjavaara@marcory.fi

Julkaisutyöryhmän puheenjohtaja, koordinoiva tutkimusjohtaja Juhani Pekkola, p. 044 702 8439

Julkaisutoimittaja, informaatikko Pekka Malvela, p. 044 702 8353

etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

www.kyamk.fi

Kaikki KyAMK:n mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs