Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » KT:n valtuuskunta hyväksyi neuvottelutuloksen

KT Kuntatyönantajat

KT:n valtuuskunta hyväksyi neuvottelutuloksen

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 11:08
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT:n valtuuskunta käsitteli tänään työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannen vuoden palkoista syntynyttä neuvottelutulosta. Valtuuskunta hyväksyi KT:n ja muiden työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvotteluissa syntyneen ratkaisun.

KT:n valtuuskunta pitää ratkaisua olosuhteisiin nähden siedettävänä kuntatalouden kannalta. Ensi vuoden palkkaratkaisun varmistuminen luo myös edellytykset käynnistää uudelleen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta.

KT:n valtuuskunta edellyttää, että ensi vuoden palkkaratkaisuun liittyvät veronkevennykset kompensoidaan kunnille täysimääräisesti hallitusohjelman mukaisesti.

Nyt syntynyt neuvottelutulos mahdollistaa KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen sektorikohtaisten neuvotteluiden käynnistämisen. Kunta-alan neuvotteluiden takaraja on 30. kesäkuuta.

Lisätietoja:  

KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Ritva Viljanen, puh. 040 563 5710  
kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710  
www.kt.fi

 

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 429 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs