Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » KT Kuntatyönantajien vuosikertomus 2013: Tuloksena keskitetty työmarkkinaratkaisu

KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien vuosikertomus 2013: Tuloksena keskitetty työmarkkinaratkaisu

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 08:19
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Lähetämme alla linkin KT Kuntatyönantajienvuosikertomukseen 2013. Vuosikertomus löytyy verkkosivuiltamme sekä suomen- että ruotsinkielisenä.

Vuotta 2013 leimasivat koko vuoden jatkuneet keskusjärjestöjen neuvottelut uudesta keskitetystä työmarkkinaratkaisusta. Neuvottelut johtivat siihen, että työmarkkinakeskusjärjestöt solmivat elokuussa monivuotisen työllisyys- ja kasvusopimuksen. Sen jälkeen KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt neuvottelivat ja sopivat työllisyys- ja kasvusopimuksen pohjalta syksyllä uusista kunnallisista työ- ja virkaehtosopimuksista. 7.11.2013 allekirjoitetut sopimukset ovat voimassa 1.3.2014–31.1.2017.

Valtakunnansovittelija Esa Lonkan 25.9. hyväksytyllä sovintoehdotuksella mahdollistettiin Tehyn osallistuminen pääsopijajärjestöjen rinnalla kunta-alan neuvotteluihin. Tehy ja SuPer sitoutuivat perustamaan uuden pääsopijajärjestön.

KT oli kertomusvuoden aikana mukana kymmenissä hallitusohjelman, raamisopimuksen ja rakennepoliittisen ohjelman kolmikantaisissa työryhmissä. KT osallistui ensimmäistä kertaa historiansa aikana eläkeneuvotteluihin. Järjestöt neuvottelevat ratkaisun eläkeuudistukseksi työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisesti syksyyn 2014 mennessä.

KT oli mukana toimeenpanemassa työelämän kehittämisstrategiaan pohjautuvaa Työelämä2020-hanketta. Myös KT:n ja pääsopijajärjestöjen yhteistä tuloksellisuuskampanjaa jatkettiin.

Toimintavuonna kuntien ja kuntayhtymien henkilöstömenot olivat noin 21,6 miljardia euroa, josta palkkakustannukset olivat noin 16,6 miljardia euroa ja työnantajien maksamat eläke- ja muut sosiaalivakuutusmaksut noin 5 miljardia euroa. Henkilöstömenot ovat puolet kuntien ulkoisista menoista.

Lokakuussa 2013 kunta-alan kokonaiskeskiansio oli arviolta 3 -085 euroa/kk. Palkkaa saavaa henkilöstöä oli noin 432 000 henkeä. Ansiotaso nousi kunta-alalla keskimäärin 2,4 % edellisestä vuodesta.

Vuosikertomus on luettavissa KT:n nettisivuilla >>

 

Lisätiedot:

KT Kuntatyönantajien viestintä

www.kt.fi www.kommunarbetsgivarna.fi

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs