Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kreikan sopeutusohjelmaa jatketaan, hallitus esittää muutosta ERVV-lakiin

Valtiovarainministeriö

Kreikan sopeutusohjelmaa jatketaan, hallitus esittää muutosta ERVV-lakiin

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 12:39
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Kreikan sopeutusohjelmaa jatketaan kahdella kuukaudella. Päätöksen toteuttamiseksi hallitus esittää, että lakia Euroopan rahoitusvakausvälineelle (ERVV) annettavista valtiontakauksista muutetaan.

Euroryhmä sopi maanantaina 8. joulukuuta, että Kreikan toisen sopeutusohjelman voimassaoloaikaa pidennetään kahdella kuukaudella. Sopeutusohjelman oli määrä päättyä tämän vuoden lopussa.

Sopeutusohjelman täytäntöönpanossa on edistytty, mutta kaikkien ohjelmaan sisältyvien toimien saattaminen loppuun ennen vuodenvaihdetta ei ole mahdollista. Pidennys antaa lisäaikaa varmistaa ohjelman edellyttämien uudistusten täytäntöönpano. Se myös mahdollistaisi Euroopan rahoitusvakausvälineen viimeisen, 1,8 miljardin euron lainaerän maksamisen Kreikalle ensi vuoden alkupuolella.

Pidennys edellyttää Suomessa lainmuutosta. Hallitus antoi keskiviikkona 10. joulukuuta eduskunnalle esityksen muutoksista lakiin Euroopan rahoitusvakausvälineelle annettavista valtiontakauksista.

Kreikan talouden viimeaikainen kehitys on ollut positiivista. Parantuneet kasvunäkymät kuvastavat sitä, miten sopeutusohjelman aikana tehdyt uudistukset alkavat tuottaa tuloksia. Ne vahvistavat Kreikan paluuta kestävän kasvun ja kasvavan työllisyyden uralle.

Euroalueen vakaudenhallinta VM:n sivuilla

Lisätietoja:

Lainsäädäntöneuvos Seppo Tanninen, puh. 02955 30224
etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs