Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Koulutusjohtaja Juha Kontio mukaan CDIO-kehitysohjelman Euroopan vetäjäksi

Turun ammattikorkeakoulu

Koulutusjohtaja Juha Kontio mukaan CDIO-kehitysohjelman Euroopan vetäjäksi

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2013 klo 11:05
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kansainvälisen CDIO-verkoston Euroopan-alueen vetäjät valittiin:

Koulutusjohtaja Juha Kontio Turun AMK:sta nimettiin yhdeksi vetäjäksi

CDIO-kehitysohjelma käynnistyi Yhdysvalloissa MIT:ssä (Massachussetts Institute of Technology) 1990-luvun lopussa. Ohjelma tähtää insinööriopintojen työelämälähtöisyyden lisäämiseen aktiivisten opetusmenetelmien ja tekemällä oppimisen kautta. Yksi kolmesta uudesta Euroopan-alueen vetäjästä on KTT, koulutusjohtaja Juha Kontio Turun ammattikorkeakoulusta.

Turun ammattikorkeakoulu valittiin aikanaan mukaan ensimmäisenä suomalaisena korkeakouluna, ja on ollut verkoston jäsen vuodesta 2007. Kansainvälisen yhteistyön tarkoituksena on edistää myös insinöörikorkeakoulutuksen arviointia ja kansainvälistä vertailtavuutta.

CDIO-verkosto on jaettu maantieteellisiin alueisiin, joihin mukana olevat korkeakoulut on ryhmitelty. Kaikkiaan CDIO-verkostoon kuuluu jo lähes 100 korkeakoulua ympäri maailman.

Euroopan-alueen vetäjät Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta

CDIO-verkoston tammikuun kokouksessa nimettiin kolme uutta Euroopan-alueen vetäjää (CDIO European Region co-leaders). Vetäjiksi valittiin Juha Kontio (Turun AMK), Jens Bennedsen (Aarhus University) ja Fredrick Georsson (Umeå University).

– Nyt nimettyjen vetäjien keskeinen tehtävä liittyy alueen sisäisen yhteistyön kehittämiseen ja kokousten johtamiseen verkoston kokousten yhteydessä. Muita tehtäviä ovat mm. uusien CDIO-korkeakoulujen tukeminen heidän liittymisprosessissaan ja CDIO-asiasta kertominen, toteaa Juha Kontio Turun AMK:sta.

CDIO-verkosto on jaettu seitsemään maantieteelliseen alueeseen

CDIO-verkosto on jaettu maantieteellisiin alueisiin (North America Region, Latin America Region, UK - Ireland Region, Europe Region, South Africa Region, Australia and New Zealand Region, Asia Region), joihin CDIO:ssa mukana olevat korkeakoulut kuuluvat. Euroopan alue on alueista suurin.

Juha Kontio

CDIO-verkoston etusivulle

Lisätiedot:  Koulutusjohtaja Juha Kontio, Turun AMK, p. 050 385 4122

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs