Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kotkan Kantasatama: Suomen ensimmäinen merenranta-outlet niittää kansainvälistä huomiota

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan Kantasatama: Suomen ensimmäinen merenranta-outlet niittää kansainvälistä huomiota

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2015 klo 12:46
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

”Kotkan Kantasatama on enemmän kuin pelkkä uusi kauppapaikka – se on määränpää, joka tarjoaa ajanvietettä niin perheille, matkailijoille kuin kulttuureista kiinnostuneille asiakasryhmille”, kertoo italialaisen DEA Real Estate Advisor –yhtiön toimitusjohtaja Luca de Ambrosis.

”Projekti on otettu hyvin vastaan italialaisten huippumerkkien keskuudessa”, hän lisää.

Kesäkuun alussa valmistunut kohderyhmätutkimus osoitti, että laadukkaalle outlet- ja elämyskeskukselle on Suomessa runsaasti kysyntää. Kotkan sijainti koettiin merkittäväksi vahvuudeksi, ja erityisesti vähittäiskaupan edustajat ovat ottaneet hankevalmistelun vastaan positiivisesti.

”On mahtavaa olla jälleen kehittämässä keskusta, erityisesti kun kyseessä on Suomen ensimmäinen meren äärellä sijaitseva merkkituotteiden outlet-keskus. Tavoitteena on päästä aloittamaan keskuksen rakennustyöt syksyllä 2015 niin, että keskus avautuisi alkukesästä 2017”, kertoo brittiläisen Milligan Retailin omistaja ja toimitusjohtaja John Milligan.

Kantasataman uudistamishankkeesta vastaa kansainvälinen kiinteistö- ja aluekehityksen asiantuntijayritys GVA Sawyer. Sen johtamaan ryhmään kuuluvat Milligan Retailin ja DEA Real Estate Advisorin lisäksi myös PCPE ja Kitebrook Partners. Kantasatama-hankkeen arkkitehtonisesta suunnittelusta vastaa AHR, joka on yksi Euroopan suurimpia arkkitehtitoimistoja.

Merkittävä työllisyysvaikutus

Kantasatama on Kotkan kaupungin keskustassa sijaitseva historiallinen alue, josta muokataan sen perinteitä kunnioittava elämyksellinen kohde. Sen tarjonnassa yhdistyvät koko perheen ajanvietekeskus, ostosmahdollisuudet, hotelli- ja ravintolatarjonta, kulttuuri, viihde, matkailu sekä mahdollisesti myös asuminen.

”Ensimmäisen vaiheen investointi on noin 200 miljoonaa euroa. Sen rakentaminen työllistää noin tuhat henkilöä. Ensimmäisen vaiheen toiminnan alettua se työllistää pysyvästi noin 700 henkilöä”, toteaa GVA Sawyerin hallituksen puheenjohtaja Cameron Sawyer.

Kotkan keskeinen sijainti pääkaupunkiseudun ja Venäjän välissä sekä monipuoliset maa-, lento- ja meriyhteydet tekevät Kantasatamasta helposti saavutettavan Skandinaviasta, Baltiasta ja Aasiasta. 

Ensimmäisen vaiheen arvioidaan valmistuvan kesällä 2017, kun Kantasatamassa järjestetään suurten purjealusten tapahtuma Tall Ships’ Races.

Lisätietoja (englanniksi):

Hankkeen kokonaiskehittämisestä:

Cameron Sawyer, GVA Sawyer, puh. +358 41 470 2080

Outlet-keskuksesta:

Samantha Robinson, Miliigan retail, puh. +44 207 297 4300, samantha@milliganretail.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs