Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kotimaailma aloittaa toiminnan Vaasassa - Tavoitteena laajentua myös muihin kaupunkeihin Pohjanmaalla

Kotimaailma

Kotimaailma aloittaa toiminnan Vaasassa - Tavoitteena laajentua myös muihin kaupunkeihin Pohjanmaalla

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 08:33
Julkaisija: Kotimaailma

Kalustettuja asuntoja vuokraava Kotimaailma avaa ovensa Vaasassa tällä viikolla. Paikallisen yrittäjän Nina Hägenin mukaan uusi majoitusmuoto on kaivattu lisä Vaasan alueen palveluihin, ja asuntoihin on tullut jo merkittävä määrä varauksia. Kotimaailman asiakkaita ovat erityisesti työmatkalaiset, vesivahinkoa paossa olevat asiakkaat sekä kodinomaista perhemajoitusta kaipaavat lomailijat.

– Vaasan kaupunki ja naapurikunta Mustasaari kasvavat koko ajan, ja alueella on vireää yritystoimintaa. Seudulla on perinteisiä majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja, mutta ne palvelevat lähinnä turisteja. Siksi Vaasassa on tarvetta kalustetuille asunnoille, Hägen korostaa.

Vaasan toimintaa on tarkoitus laajentaa yhdellä tai kahdella asunnolla kuukaudessa ainakin ensimmäisen vuoden ajan. Tavoitteena on avata Vaasaan yhteensä noin 25 Kotimaailma-asuntoa ja sen jälkeen laajentua myös muille paikkakunnille Pohjanmaalla, erityisesti Seinäjoelle. Jopa 70 prosenttia Kotimaailman asukkaista on työmatkailijoita.

– Pidemmällä työmatkalla olevat henkilöt hakevat kalustetuista asunnoista kodinomaista vaihtoehtoa hotellille. Asunnoissa on mahdollisuus tehdä ruokaa ja pestä pyykkiä. Tilaa on enemmän ja kustannukset jäävät selvästi alle hotellimajoituksen. Kotimaailman asunnot sijaitsevat aina kaupungin keskustassa, Hägen sanoo.

Paikallinen yrittäjä tuntee alueen

Kotimaailma-ketju toimii franchising-periaatteella, jolloin toiminnasta vastaa paikallinen, alueen tunteva yrittäjä. Vaasan yrittäjänä toimiva Nina Hägen on asunut suuren osan elämästään Vaasan seudulla.

– Olen työskennellyt Vaasassa eri yrityksissä myynti- ja markkinointitehtävissä, joten tunnen kaupungin ja sen yrittäjät. Minun on helppo verkostoitua paikallisten toimijoiden kanssa. Sitä kautta saamme hyviä vuokra-asuntoja ja voimme tarjota sopivia majoitusmahdollisuuksia yrityksille, vakuutusyhtiöiden vahinkoasiakkaille ja matkailijoille.

Asuntoja kaikkiin yli 30 000 asukkaan kaupunkeihin

Kotimaailma-ketju toimii tällä hetkellä 14 paikkakunnalla, ja yritys laajensi toimintaansa viime vuonna Kemi-Tornioon, Joensuuhun, Raaheen, Porvooseen ja Jyväskylään. Tässä kuussa toiminta alkaa Vaasan lisäksi Kuopiossa.

– Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa liikevaihtomme ensi vuoden aikana. Haluamme laajentua kaikkiin Suomen yli 30 000 asukkaan kaupunkeihin tulevien vuosien aikana, sanoo Kotimaailman ketjujohtaja Hans Ekholm.

Kotimaailman toimisto avautuu osoitteessa Pitkäkatu 37, 65100 Vaasa.

Lisätietoja:
Vaasan Kotimaailma, yrittäjä Nina Hägen, puh. 050 377 66 86, nina.hagen@kotimaailma.com
Kotimaailma Suomi Oy, ketjujohtaja Hans Ekholm, puh. 040 822 7550, hans.ekholm@kotimaailma.com

Vuonna 2007 perustettu Kotimaailma on yksi suurimmista tilapäisiä kalustettuja asuntoja tarjoavista yrityksistä Suomessa. Kotimaailma tarjoaa kalustettuja kodinomaisia asuntoja Turussa, Tampereella, Helsingissä, Lappeenrannassa, Oulussa, Vaasassa, Rovaniemellä, Raahessa, Kemi-Torniossa, Porvoossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa ja Naantalissa. Asiakkaita ovat mm. yritysasiakkaat, yksityisasiakkaat ja vakuutusyhtiöt. Kalustetuissa asunnoissa voi asua yhdestä vuorokaudesta jopa muutamiin vuosiin. Yrittäjävetoisen franchising-liiketoimintamallin mukaisesti toimiva Kotimaailma-ketju kasvaa voimakkaasti. Liikevaihto oli yli 3,5 miljoonaa euroa vuonna 2015. www.kotimaailma.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs