Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kohti teollista rakennemuutosta – SHOK Summit 25.4. Marina Congress Centerissä

SHOK Summit

Kohti teollista rakennemuutosta – SHOK Summit 25.4. Marina Congress Centerissä

Kutsu.
Julkaistu: 04.04.2012 klo 09:30
Julkaisija: SHOK Summit

Strategiset huippuosaamisen keskittymät yhdistävät jälleen voimansa:

Kohti teollista rakennemuutosta – SHOK Summit 25.4. Marina Congress Centerissä

Tulevaisuutta on yhä vaikeampi ennustaa, sillä kohtaamme sellaisia haasteita, jotka ovat liian suuria ennustettaviksi. Maailma on yhä mutkikkaampi ja se muuttuu yhä nopeammin. Esimerkiksi väestön ikääntyminen, ilmastonmuutos, valmistavan teollisuuden pako yksikkökustannuksiltaan edullisemmille mantereille ja internetin mukanaan tuoma tiedon vallankumous ja palveluiden digitalisoituminen asettavat meidät yhä tiukempien kysymysten eteen: mitä me voimme tehdä, mitä tämä kaikki maksaa? Miten me selviydymme?

SHOKeilla on vastaus: tarvitaan yhteistyötä yli toimialarajojen, jotta saavutetaan aito teollinen rakennemuutos. Vain rakenteita muuttamalla saadaan Suomen kurssi muutettua kohti kestävää kasvua. Edistääkseen rakennemuutoksesta käytävää keskustelua strategisen huippuosaamisen keskittymät järjestävät SHOK Summitin keskiviikkona 25.4.2012. Marina Congress Centeriin kokoontuu yli 500 teollisuuden, elinkeinoelämän ja akateemisen maailman vaikuttajaa. Lavalla kuullaan vaikutusvaltaisia puhujia alkaen pääministeri Jyrki Kataisesta talouden digitalisoitumista tutkivaan Kalifornian yliopiston professori John Zysmaniin.

Kaikkien aikojen ensimmäinen SHOK Summit järjestettiin kaksi vuotta sitten, ja tapahtuma puheenvuoroineen herätti laajaa huomiota kansainvälistä mediaa myöten. Tämä on siis toinen kerta, kun suomalaiset eri toimialojen vaikuttajat ja innovaattorit kokoontuvat saman katon alle pohtimaan yhteisiä haasteita ja mahdollisuuksia.

Mukana ovat kaikki kuusi strategisen huippuosaamisen keskittymää eli SHOK-yhtiötä: CLEEN Oy, FIMECC Oy, Metsäklusteri Oy, RYM Oy, SalWe Oy, ja Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy.

Seminaari on kutsuvierastilaisuus, mutta toimittajat ovat tervetulleita paikan päälle kuuntelemaan, keskustelemaan, kyseenalaistamaan ja haastattelemaan.

SHOK Summit keskiviikkona 25.4.2012, kello 8.30-16 (ohjelma alkaa kello 9.00)

Marina Congress Center, Katajanokanlaituri 6, Helsinki

Toimittajia pyydetään ilmoittautumaan seminaariin etukäteen. Myös mahdolliset haastattelupyynnöt pyydetään sopimaan etukäteen, sillä erillistä lehdistötapaamista ei järjestetä.

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt 18.4. mennessä: Outi Vainionkulma-Immonen, Netprofile Finland Oy, p. 050 339 7408 tai outi(at)netprofile.fi.

Seminaarin esityskielenä on englanti.

Ohjelma:

8:30 Kahvi

9:00 Tulosseminaari

  • SHOKtube (videoita SHOKeista)
  • Hyde Park (lyhyitä esityksiä)
  • Tulostori (jatkuu myös iltapäivällä)

11:30 Lounas

13:00 Keynote puheenvuorot 

  • Pääministeri Jyrki Katainen 
  • Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen, Cargotec Oyj 
  • Professori Tiina Mattila-Sandholm, johtaja, Valio Oy
  • Professori Aino Sallinen, rehtori, Jyväskylän yliopisto
  • Professori John Zysman Kalifornian yliopisto, Berkeley (BRIE)

14:30 Kahvi

15:00 Paneeli

16:00 Cocktail-tilaisuus

Tarkempi ohjelma päivitetään huhtikuun aikana sivulle http://www.shok.fi/shok-summit/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs