Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kittilän poliitikkojen riitely uhkaa koko Lapin matkailua

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Kittilän poliitikkojen riitely uhkaa koko Lapin matkailua

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 11:04
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Haluavatko riitelevät kittiläläiset poliitikot ja päättäjät heikentää Levin ja koko Lapin matkailua? Tätä kysyy Palvelualojen ammattiliitto PAMin 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen vieraillessaan Lapin alueella.

Kittilä on tullut tänä vuonna valtakunnallisesti tunnetuksi hissiyhtiön sekä kunnanvaltuuston ja -hallituksen riidoista. Julkunen pelkää, että riitely johtaa matkailijoiden katoon ja siten työpaikkojen menetykseen.

- Kuka haluaa viettää lomansa paikassa, josta syntyy mielikuva riidoista ja kiistoista? Olisiko riitelyn sijaan kiistakumppaneiden järkevämpää laittaa päät jäähtymään lumikasaan ja sen jälkeen istua pöydän ääreen etsimään ratkaisuja riitoihin, esittää Julkunen.

Tilanteeseen etsitään ratkaisuja oikeuden kautta. Julkunen pitäisi parempana neuvottelemista ja sopimista kuin käräjöintiä.

- Levin ja koko Lapin mainetta ei saa yhden kunnan sekoilulla sotkea. Lapissa eletään matkailusta ja kyseessä on ihmisten toimeentulo. On edesvastuutonta, että tilanne on päästetty näin huonoksi ja mitään muutosta parempaan ei ole näkyvissä. Käräjöinnistä jää kiistat elämään, ovat oikeuden päätökset mitkä tahansa, toteaa Julkunen.

- Vetoankin riidan osapuoliin, että kaikki tiedostaisivat vastuunsa matkailusta ja ihmisten toimeentulosta ja ponnistelisivat voimakkaasti ratkaisun löytämiseksi. Toivon, että seuraava Kittilästä kuulemani uutinen on se, että ristiriidat on ratkottu ja on löydetty yhteinen tahto Levin kehittämiseksi, sanoo Julkunen.

Lisätietoja:

Kaarlo Julkunen, 2. varapuheenjohtaja, puh. 0500 417 187

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä, joista naisia on 80 prosenttia. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, majoitus- ja ravitsemisalalla, kiinteistöpalveluissa tai vartiointialalla. www.pam.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs