Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kiinnostus kohtuutalouteen on herännyt

Suomen luonnonsuojeluliitto

Kiinnostus kohtuutalouteen on herännyt

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 06:30
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto on ilahtunut kiinnostuksesta kohtuutalouden edistämiseen. Loppusyksyisen Vaihtoehtoja kasvutaloudelle -tapahtuman ennakkoilmoittautuneiden osallistujien määrä on ylittänyt selvästi odotukset. Kohtuutalous on synnyttänyt myös liikehdintää eri puolilla Suomea. Lisäksi alan tutkimusta on virinnyt Suomenkin yliopistoissa.

”Olemme iloisia tärkeänä pitämämme teeman suosiosta. Se saattaa johtua osittain Suomen talouden pitkäaikaisista haasteista, mutta myös havahtumisesta globaalien ympäristökriisien perimmäisiin syihin”, sanoo koordinaattori Anna Latva-Pukkila.

Suomen luonnonsuojeluliitto julkaisee 25.11. Helsingissä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla järjestettävässä Vaihtoehtoja kasvutaloudelle -tapahtumassa raportin kohtuutalouden tarjoamista mahdollisuuksista. Julkaisu avaa kohtuutalouden käsitteitä, havainnollistaa ympäristönsuojelun, hyvinvoinnin ja talouden kytköksiä sekä antaa työkaluja taloudesta puhumiseen. Maksuton tilaisuus on suuren suosionsa takia jouduttu siirtämään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun juhlasaliin. Tapahtumassa alustavat kotimaiset ja ulkomaiset tutkijat.

”Kohtuutalous on osoittautumassa tärkeäksi teemaksi Luonnonsuojeluliiton vapaaehtoistyölle. Teema kiinnostaa etenkin nuoria aikuisia. Näemme tässä hienoja mahdollisuuksia myös paikallistoiminnassamme”, sanoo vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kirsi Ahonen Luonnonsuojeluliitosta.

Suomen luonnonsuojeluliitto käynnisti tänä vuonna kohtuutaloushankkeen. Tänä vuonna aloitti myös Uudenmaan piirin kaikille avoin Kohtuusklubi. Kohtuus vaarassa -liike on perustettu puolestaan Pohjois-Karjalassa jo vuonna 2009.

Vaihtoehtoja kasvutaloudelle -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kestävän talouden tutkimusryhmä, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus Oy ja Suomen degrowth-verkosto.


Tiedoksi toimituksille:

Toimittajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Ennakkoilmoittautuminen toimittajille paikkojen varaamiseksi 24.11. klo 12.00 mennessä: anna.latva-pukkila@sll.fi, 0400-460 250.


Lisätietoja:

Vaihtoehtoja Kasvutaloudelle –tapahtuman ohjelma (tilaisuus tullaan myös esittämään suorana verkkolähetyksenä, lisätietoja tältä verkkosivulta lähempänä tilaisuutta):
http://www.sll.fi/vaihtoehtoja-kasvutaloudelle-seminaari 

Tapahtuma Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/1136677656345961/

Anna Latva-Pukkila, kohtuutaloushankkeen koordinaattori, puh. 0400-460 250, anna.latva-pukkila@sll.fi

Tietoja Kohtuusklubista:
Ursula Immonen, toiminnanjohtaja, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri, puh. 044-258 0598, ursula.immonen@sll.fi

Kohtuus vaarassa -liikkeen verkkosivut:
http://www.kohtuusvaarassa.com

------
Matti Nieminen
Viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto

puh. 050-5642283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs