Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kesätöitä tarjolla entiseen malliin

Kesätöitä tarjolla entiseen malliin

Julkaistu: 29.01.2009 klo 08:58
Julkaisija:

Neljä viidestä EK:n jäsenyrityksestä palkkaa ensi kesänä kesätyöntekijöitä samaan tahtiin kuin viime vuonna.

Talouden taantuma ei juuri näytä vaikuttavan kesätyöpaikkojen tarjontaan. EK:n jäsenyrityksistä 80 prosenttia palkkaa ensi kesänä kesätyöntekijöitä samaan tahtiin kuin viime vuonna.

Osa palvelualojen yrityksistä arvioi, että kesätyöntekijöiden tarve saattaa jopa kasvaa. Rakennusalalla kesätyöpaikkoja sen sijaan on tarjolla hieman edellisvuotta vähemmän.

Tavoitteena on, että 120 000 nuorta löytää tänä vuonna kesätyöpaikan EK:n jäsenyrityksistä ja pääsee näin hankkimaan käytännön kokemusta työelämästä.

Omakohtaisilla kokemuksilla on suuri merkitys sille, mille alalle nuoret hakeutuvat opiskelemaan ja millaisia uravalintoja he tekevät.

Tarjoamalla kesätyötä yritykset voivat varmistaa, että ne saavat myös tulevaisuudessa osaavia ja innostuneita työntekijöitä.

Kesätyö löytyy usein kaupan alalta

Viime kesänä EK:n jäsenyritykset työllistivät runsaat 120 000 nuorta kesätyöntekijää. Tavoiteltua 150 000 kesätyöpaikkaa ei aivan saavutettu.

Kesätyöntekijöistä runsaat 60 prosenttia työskenteli viime kesänä palvelualan yrityksissä, neljännes teollisuudessa ja noin 10 prosenttia rakennusalalla.
 
Suurin työllistäjä oli kaupan ala. Kesätyöntekijöistä miltei joka neljäs palkattiin erilaisiin kaupan alan tehtäviin. Joka kahdeksas kesätyöntekijä puolestaan sijoittui teknologiateollisuuden yrityksiin.

Tiedot perustuvat viime syksynä tehtyyn EK:n henkilöstö- ja koulutustiedusteluun.

Lisätietoja:
Asiantuntija Satu Ågren, puh. (09) 4202 2313, 040 772 3234

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs