Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kasvuohjelma vauhdittamaan suomalaista metallien jalostusta

Teknologiateollisuus ry

Kasvuohjelma vauhdittamaan suomalaista metallien jalostusta

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2014 klo 14:30
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Metallien jalostus on päättänyt selättää ajankohtaiset haasteet. Nyt tarvitaan määrätietoisia, teollisuuden kilpailukykyä tukevia toimenpiteitä, jotta alan kasvupotentiaalista saadaan kaikki irti. Metallien jalostus on Suomessa korkean osaamisen ala ja teollista selkärankaa 12 prosentin osuudellaan viennistä.

 

Korkea osaaminen on suomalaisen metallien jalostuksen erityinen vahvuus. Alan kasvun kannalta on olennaista, että osaamisen ja huippututkimuksen taso varmistetaan ja siihen investoidaan. Globaaleilla markkinoilla toimivat metallienjalostusyritykset vievät 80 prosenttia tuotannostaan.

 

Heikossa taloudellisessa tilanteessa Suomi tarvitsee investointeja ja työpaikkoja. Vienti-intensiivisen metallien jalostuksen kasvuun pitäisi panostaa entistä määrätietoisemmin.

 

- Suomi tarvitsee "Metallien kasvuohjelman", jolla ennen kaikkea tuetaan jo olemassa olevia vahvuuksia – huipputason osaamista, energiatehokkuutta ja kestävää elinkaariajattelua, Metallinjalostajat ry:n toimitusjohtaja Mika Nykänen sanoi tänään valtakunnallisilla Metallienjalostuspäivillä Hämeenlinnassa.

 

Nykäsen mukaan metallien jalostuksen arvoketjuun sisältyy paljon kasvupotentiaalia. Tätä tukee maailman mittakaavassa huippututkimus ja uuden innovaatiot sekä arvoketju kaivoksilta erikoismetallien elinkaarikäyttöön.

 

- On muistettava, että metallien jalostus Suomessa on globaali ekoteko. Jos päästöjä tahdotaan vähentää, on tuotantoa lisättävä Suomessa, korostaa Nykänen.

 

- Kasvuohjelmalla on kerättävä yhteen erilaiset toimenpiteet, joilla suomalainen toimintaympäristö saadaan kilpailukykyiseksi ja houkuttelevaksi, samalle viivalle kilpailijoidemme kanssa. Tämä tarkoittaa muun muassa kohtuuhintaista energiaa, kilpailukyvystä huolehtimista EU-tason ilmastopolitiikassa ja toimintavarmaa logistiikkaa.

 

Tänä vuonna Rautaruukki Oyj:n Hämeenlinnassa isännöimillä Metallienjalostuspäivillä teemana on "Huippututkimus ja kilpailukyky". Metallienjalostuspäivät on alan korkeakoulujen, tutkimuskeskusten ja muiden sidosryhmien sekä teollisuuden välinen vuorovaikutustilaisuus, joka järjestetään joka toinen vuosi. Valtiovallan terveiset tilaisuuteen tuonut elinkeinoministeri Jan Vapaavuori korosti metallien jalostuksen positiivisia mahdollisuuksia ja merkitystä Suomelle.

 

Lisätietoja:

Mika Nykänen, toimitusjohtaja, Metallinjalostajat ry, puh. 040 825 7329, mika.nykanen@teknologiateollisuus.fi

 

 

 

 

 

 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs