Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kasvua metsiin tuhkasta – seminaari Joroisissa 30.10.2014

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Kasvua metsiin tuhkasta – seminaari Joroisissa 30.10.2014

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 09:12
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Tuhkalannoitus on ekologinen tapa hoitaa suometsiä.  Lämpölaitoksissa syntyvä puu- ja turvetuhka on ravinnesisällöltään ihanteellinen turvemaiden lannoite.

Biopolttoainetta käyttäville voimalaitoksille tuhka on jäte, mutta metsässä se lisää puun kasvua. Metsänomistaja voi helposti saada lannoituksella kymmenen prosentin vuotuisen tuoton metsälleen. Ensiharvennusiässä oleva turvemaa on otollinen kohde, lannoitusvaikutus voi kestää jopa 40 vuotta.

Kaksivuotinen Biolannoite-tiedonvälityshanke päätetään loppuseminaariin, jossa paikalla on huippuosaajia lannoitteen valmistajista lannoitelevitysyrittäjään. Seminaari on tarkoitettu metsänomistajille ja metsäammattilaisille.

-    Tuhkalannoitus on herättänyt suurta kiinnostusta Etelä-Savossa ja lannoitusmäärät ovat kasvussa, kertoo hankkeen projektipäällikkö Kati Kontinen.

Tervetuloa Biolannoite-hankkeen seminaariin 30.10.2014 klo 9.00–15.00

Tilaisuus järjestetään Joroisissa Hotelli Joronjäljessä, osoitteessa Motellikuja 1.

Mukana loppuseminaarissa ovat Suomen Metsäkeskus, Metsägroup, FA Forest ja Forest Vital. Tilaisuuden päätteeksi käydään maastokohteilla, jonne bussikuljetus. Maastovarustus mukaan.

Biolannoite-hanke on tiedonvälityshanke, jota rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.


Lisätiedot

Kati Kontinen, projektipäällikkö, Biolannoite-hanke, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 050 466 6656, kati.kontinen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs