Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kaksi suomalaista puhtaan teknologian kasvuyritystä maailmanlaajuisen cleantech-kilpailun voittajaehdokkaina

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Kaksi suomalaista puhtaan teknologian kasvuyritystä maailmanlaajuisen cleantech-kilpailun voittajaehdokkaina

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 13:56
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Kovatasoisen Later Stage Award -kilpailun TOP 30 on nyt julkistettu ja kotimaiset DUCTOR ja ILOQ jatkavat kilpailussa mukana.

Maailman johtavia cleantech-klustereita edustava Global Cleantech Cluster Association (GCCA)  julkisti kesällä vuosittaiseen Later Stage Award -kilpailuun tänä vuonna valitut 160 osallistujaa ja Suomesta kilpailun ehdokaslistalle pääsivät seuraavat kasvuyritykset: BioGTS (bioenergia / -materiaalit), NETCYCLER Oy ja ILOQ (kestävä IT), DUCTOR (ruoka / urbaani maatalous), Valopaa Oy, Tamturbo Oy ja Merus Power Dynamics (valaistus / energiatehokkuus), Nocart Oy (aurinko- / tuulienergia), Tramel (jätehallinta) ja Sofi-Filtration (vesi).

Kymmenessä eri kategoriassa voittoa tavoittelevat ns. keski- ja myöhemmän vaiheen cleantech-yritykset, jotka edustavat monipuolisesti puhtaan teknologian eri toimialoja, kuten aurinkoenergiaa, kestävää informaatioteknologiaa, energiaratkaisuja sekä jätehallintaa ja vesiteknologiaa. TOP 10 -voittajat julkistetaan Taiwanin Taipeissa 10.11.2015 GCCA Awards -tapahtumassa.

Suomalaiset cleantech-yritykset ovat menestyneet aikaisempina vuosina erittäin hyvin tässä kilpailussa ja sijoittuneet omissa kategorioissaan kilpailun kärkeen. Viime vuonna 2014 Suomeen heltisi yksi kategoriavoitto: MetGen Oy valittiin GCCA:n Later Stage Award Bioenergia / -materiaalit -kategorian voittajaksi. Aiempien vuosien menestyksen johdosta sijoittajien uskotaan myös tänä vuonna kohdistavan huomionsa suomalaisia kilpailuehdokkaita kohtaan.

GCCA:n perustajajäseniin kuuluva ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:ssa kehittämispäällikkönä toimiva Nina Harjula korostaa, että finaalitapahtuma tarjoaa eri sektoreita edustaville cleantech-yrityksille loistavan mahdollisuuden esitellä osaamistaan kansainvälisille pääomasijoittajille ja mahdollisille yhteistyökumppaneille.

”Globaalit markkinat edellyttää yrityksiltä yhä tiiviimpää yhteistyötä – verkostot ratkaisevat usein menestyksen. Ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja kehittävien yritysten on tärkeää ymmärtää globaalit haasteet ja mahdollisuudet.  Osallistuminen tähän kansainväliseen kilpailuun luo suomalaisille yrityksille tärkeitä verkostoja ja samalla tarjoaa mahdollisuuden benchmarkata suomalaisen osaamisen tason”, Nina Harjula toteaa.

Ehdokkaat analysoidaan huolella - voittajayrityksiin kohdistunut jo miljardien sijoitukset

GCCA Later Stage Award -kilpailuun mukaan valittujen yritysten saavutuksia, innovatiivisuutta ja liiketoimintaosaamista arvioidaan kilpailun aikana huolella. Kilpailun päätuomarina toimiva professori Peter Adriaens Michiganin yliopistosta käyttää arvioinneissaan Keystone Compact -analyysimenetelmää, jonka avulla seulotaan kolme parasta yritystä kustakin kategoriasta. Kaikkiaan 30 pääomasijoittajasta ja tuomarista koostuva arvovaltainen raati valitsee finaaliin selvinneistä 30 yrityksestä kilpailun lopulliset voittajat.

Lisätietoja:

Nina Harjula
kehittämispäällikkö, Cleantech- ja Venture-ohjelmat
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
050 5180 915
nina.harjula@ladec.fi

Kilpailun verkkosivut: http://www.globalcleantech.org/

Global Cleantech Cluster Association (GCCA) on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka päämaja on Atlantassa, Georgiassa, Yhdysvalloissa. Yhdistys luo yrityksille kanavia, joiden kautta ne voivat hyötyä kansainvälisen cleantech-klusterien yhteistyön valtavista eduista tehokkaasti, edullisesti ja jäsennellysti. Global Cleantech toimii porttina vakiintuneille sekä kehittyville cleantech-yrityksille, johdattaen niitä kohti mahdollisia sijoittajia, uusia markkinoita, vaikutusvaltaisia verkostoja, innovatiivisia teknologioita ja parhaita käytäntöjä. GCCA:n perustivat Suomen cleantech-klusteri/LADEC, Skipso, swisscleantech, Technica Communications ja Watershed Capital Group. Jos haluat lisää tietoa Global Cleantechistä, vieraile verkkosivuilla www.globalcleantech.org.

Finnish Cleantech Cluster, yksi Global Cleantech Cluster Association -yhdistyksen perustajista, perustettiin kansallisen osaamiskeskusohjelman (OSKE) aikana vuosina 2006 - 2013, ja sitä koordinoi Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy (aik. Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy). Sittemmin Suomen Cleantech-klusterin toimintaa on ylläpidetty LADECin, Cleantech Finlandin / Finpron, Työ- ja elinkeinoministeriön cleantechin strateginen ohjelman, Center for Environment and Energyn sekä GreenNet Finlandin yhteistyönä. LADECin roolina on OSKE-ohjelman päätyttyäkin ollut koordinoida cleantech-klusterin ja suomalaisyritysten GCCA:n ehdokasnimityksiä ja ulottaa GCCA:n tarjontaa Suomeen.

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja  
LADEC kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. Tarjoamme yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkiämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  www.ladec.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs