Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kaivosteollisuus ry: Kaivosyhtiöt investoivat Suomeen 300 miljoonaa euroa ensi vuonna

Teknologiateollisuus ry

Kaivosteollisuus ry: Kaivosyhtiöt investoivat Suomeen 300 miljoonaa euroa ensi vuonna

Tiedote.
Julkaistu: 29.12.2015 klo 09:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Kaivosyhtiöt investoivat Suomen kaivoksiin 295–310 miljoonaa euroa ensi vuonna.

Huomattava yksittäinen investointi on Yaran rikastushiekan käsittelylaitos Siilinjärvelle, jonka 75 miljoonan euron rakentamiskustannukset tosin jakautuvat vuosille 2015–2017.

Agnico Eagle rakentaa Kittilään uuden vedenkäsittelylaitoksen sulfaatin poistamiseksi 17 miljoonalla eurolla. Nordkalk sijoittaa 9 miljoonaa kulunvalvontaan, päästöjen vähentämiseen sekä uuteen, energiatehokkaaseen kaivoskalustoon. Osa kaivosyhtiöiden investoinneista kuluu ylläpitoon, kuten kaivosten syventämisiin, louhosten laajentamisiin sekä kaluston uusimiseen.

Osa kaivosyhtiöistä sijoittaa malminetsintään.  Boliden kaksinkertaistaa resurssinsa, Agnico Eagle sekä Endomineskin panostavat asiaan.

Investointiluvuissa on mukana yhdeksän kaivosyhtiötä, Agnico Eagle Finland Oy, Boliden Kylylahti Oy, Endomines Oy, FQM Kevitsa Mining Oy, Nordkalk Oy, Pyhäsalmi Mine Oy, SMA Mineral Oy, Terrafame Oy ja Yara Suomi Oy.

– Panostukset ympäristövaikutusten vähentämiseen ja energiatehokkuuteen ovat osa kaivosteollisuuden yhteiskuntavastuuta. Samalla kehitämme tuotantoa ja valmistaudumme nousukauteen, Kaivosteollisuus ry:n Pekka Suomela sanoo. 

Vaikka yritykset panostavat malminetsintään, ei taso ole vielä riittävä. – Malminetsintä on tutkimustyötä ja sen edellytyksiä on parannettava. TEM:n käynnistämä kaivoslain arviointi antaa vuonna 2016 tilaisuuden pohtia tilannetta ja talouskehityksen asettamia vaatimuksia. 

Kaivokset ja malminetsintä työllistävät tällä hetkellä noin 4500 henkilöä. Luvussa ovat mukana urakoitsijoiden palveluksessa olevat.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Pekka Suomela
Kaivosteollisuus ry
040 533 2848
pekka.suomela@teknologiateollisuus.fi

Kaivosteollisuus ry ajaa kaivos- ja mineraalialan, malminetsintäyhtiöiden sekä alan laite- ja teknologiavalmistajien etuja. Kaivosteollisuus ry edistää myös jäsentensä tietoa ympäristöstä ja työturvallisuudesta, organisoi tutkimusta sekä edustaa jäseniään kansainvälisissä järjestöissä. Yhdistyksessä on 45 jäsentä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs