Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kaivosteollisuus: Laskusuhdanne karsi kaivosten louhintaa, malminetsintä jatkoi laskuaan

Teknologiateollisuus ry

Kaivosteollisuus: Laskusuhdanne karsi kaivosten louhintaa, malminetsintä jatkoi laskuaan

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2015 klo 11:16
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Tuotannossa olevien kaivosten määrä putosi viime vuonna alimmalle tasolle moneen vuoteen. Samalla louhintamäärät putosivat viidenneksen edellisvuodesta. Myös malminetsinnän pudotus jatkuu, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKESin tänään julkistettu tilasto kertoo.

Vuonna 2014 Suomessa malmia louhi kaikkiaan 40 kaivosta. Louhinnan määrä laski edellisvuodesta 19 prosenttia 29,5 miljoonaan tonniin. Uusia kaivoksia ei ole rakenteilla.

Kaivosten sulkeminen laskusuhdanteessa on yleistä maailmalla, ja käytäntö on nyt levinnyt Suomeenkin. Kaivosalan toimintaedellytyksiä pitää parantaa.

– Kaivosten taloudellisia rasitteita ei saa lisätä, päinvastoin ala tarvitsee nyt kannustimia, Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela sanoo.

Malminetsintä jatkaa selvää pudotusta. Kairausmetrit putosivat viidenneksen edellisvuodesta, nyt luku oli 142 kilometriä. Vuonna 2012 malminetsijät kairasivat 366 kilometriä tutkimusreikiä.

Malminetsintää rasittavat kansainvälisestikin korkeat maksut maanomistajille, pitkät valitusten käsittelyajat sekä korkeat luontoarvojen kartoitusvaatimukset.

Sen sijaan malminetsintäalueiden kokonaispinta-ala 185 000 hehtaaria, on säilynyt hyvällä tasolla. – Malminetsijät tuntevat Suomen potentiaalin, ja odottavat suotuisampia aikoja, Suomela toteaa.

 

Lisätietoja:

Pekka Suomela
toiminnanjohtaja
Kaivosteollisuus ry
puh 040 533 2848
pekka.suomela@teknologiateollisuus.fi

Kaivosteollisuus ry ajaa kaivos- ja mineraalialan, malminetsintäyhtiöiden sekä alan laite- ja teknologiavalmistajien etuja. Kaivosteollisuus ry edistää myös jäsentensä tietoa ympäristöstä ja työturvallisuudesta, organisoi tutkimusta sekä edustaa jäseniään kansainvälisissä järjestöissä. Yhdistyksessä on 44 jäsentä, joiden palveluksessa on yhteensä viisituhatta työntekijää.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs