Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Jyväskylän amk tiedottaa: Liiketalouden koulutukselle historiallinen akkreditointi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän amk tiedottaa: Liiketalouden koulutukselle historiallinen akkreditointi

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2012 klo 10:15
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Tiedote 1.6.2012

Liiketalouden koulutukselle historiallinen akkreditointi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) International Business -koulutusohjelma on saanut merkittävän kansainvälisen tunnustuksen. Kauppatieteellistä koulutusta arvioiva kansainvälinen asiantuntijaorganisaatio European Foundation for Management Development (EFMD) on kokouksessaan 30.5.2012 myöntänyt International Business -koulutusohjelmalle arvostetun EPAS-akkreditoinnin (EFMD Programme Accreditation System) kolmeksi vuodeksi. Ohjelman saama akkreditointi on EFMD:n historian ensimmäinen tunnustus bachelor-tason amk-ohjelmalle Euroopassa.

Akkreditoinnin edellytyksenä ovat korkeat, kansainvälisen liikkeenjohdon koulutusta edistävät sisällölliset ja laadulliset vaatimukset. Aiemmin kyseisen akkreditoinnin Suomessa ovat saaneet Turun kauppakorkeakoulun, Vaasan yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston koulutusohjelmat. ”Tunnustus on merkittävä osoitus International Business -koulutusohjelmamme laadusta ja onnistuneista prosesseista. Samalla tämä on hieno kiitos JAMKissa tuotetulle kansainväliselle liiketalouden koulutukselle, jonka kilpailukykyä kehitetään jatkuvasti vastaamaan paremmin globaalin toimintaympäristön alati muuttuviin tarpeisiin. Akkreditointi on myös merkki siitä, että amk-tason koulutusta arvostetaan kansainvälisesti”, yksikönjohtaja Asta Wahlgrén iloitsee.

Monivaiheinen ja merkittävä panostus

EPAS–akkreditoidulta koulutusohjelmalta edellytetään vahvaa kansainvälisyyttä, ajanmukaista koulutuksellista sisältöä, näyttöä soveltavasta tutkimuksesta, aitoa yritysyhteistyötä sekä laadunhallinnan korkeaa tasoa. Tiukka monivaiheinen prosessi kestää tyypillisesti 1,5 - 2 vuotta. Alkuvaiheessa vaadittava EFMD-jäsenyys jo edellyttää suosituksia akkreditoiduilta korkeakouluilta. Jäsenyyden hyväksymisen jälkeen arvioidaan erikseen hakukelpoisuus aloittaa varsinainen akkreditointiprosessi. ”Itse prosessissa arvioidaan huolellisesti koko ohjelma, sen asema korkeakoulussa, suunnittelu, toteutus ja varsinkin lopputulokset”, ohjelmasta vastaava koulutuspäällikkö Matti Hirsilä kertoo.

Lukuvuoden 2011 - 2012 aikana JAMKin liiketoiminta ja palvelut -yksikössä laadittiin kriittinen itsearviointiraportti, jonka pohjalta EFMD:n asettama kansainvälinen arviointiryhmä päätti toteuttaa arviointivierailun JAMKissa huhtikuussa 2012. Kaksipäiväisen vierailun aikana prosessiin osallistuivat johdon, henkilökunnan ja opiskelijoiden haastattelujen lisäksi ohjelman alumnit ja yrityskumppanit. Arviointiryhmä koostui sekä akateemisista asiantuntijoista että liike-elämän edustajista.

”Kansainvälisesti arvostettu akkreditointitunnustus viestii korkeakoulun luotettavuudesta ja opetuksen korkeasta laadusta. Kilpailu korkeakoulumaailmassa on johtanut siihen, että yhä useammin akkreditoidut korkeakoulut tekevät yhteistyötä ja sopivat kumppanuuksia ainoastaan muiden akkreditoitujen oppilaitosten kanssa. EPAS-akkreditointi tarkoittaa siis sitä, että meillä on jatkossa entistä paremmat mahdollisuudet toimia yhteistyössä arvostettujen korkeakoulujen kanssa. Koulutusohjelman akkreditointi lisää tutkinnon arvostusta myös hakijoiden ja opiskelijoiden keskuudessa”, Hirsilä tarkentaa.

Arviointiryhmä kiitteli erityisesti koulutusohjelman kansainvälisyyttä. Dynaaminen ja kiinteä yrityskumppaniverkosto puolestaan vakuutti arviointiryhmän hyvillä työelämän yhteyksillä sekä aidolla halulla tehdä yhteistyötä koulutusohjelman ja sen opiskelijoiden kanssa. Myös ohjelmasta valmistuneiden alumnien sijoittuminen kansainvälisiin tehtäviin ylitti odotukset. ”Akkreditointiprosessin ansiosta saimme erinomaisen mahdollisuuden mitata prosessiemme toimivuutta ja syventyä koulutuksemme laadun ja kansainvälisen kilpailukyvyn arvioimiseen ja kehitystyöhön.  Tästä on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä eteenpäin. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen”, Hirsilä lisää.

Lisätietoja:
Matti Hirsilä, koulutuspäällikkö, 040 521 5637, matti.hirsila@jamk.fi
Asta Wahlgrén, yksikönjohtaja, 040 576 9372, asta.wahlgren@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut -yksikkö  

 

EFMD on maailmanlaajuisesti tunnustettu johtamiskoulutuksen akkreditointiorganisaatio. Järjestössä on jäsenenä lähes 700 oppilaitosta, yritystä tai julkisen sektorin toimijaa. JAMKin liiketoiminta ja palvelut -yksikkö hyväksyttiin jäseneksi EFMD-järjestöön kesäkuussa 2011. JAMK oli ensimmäinen jäseneksi hyväksytty suomalainen ammattikorkeakoulu. Lisätietoja EFMD –järjestöstä ja akkreditoiduista koulutusohjelmista: http://www.efmd.org/index.php/accreditation-main/epas/epas-accredited-programmes

Katri Kunelius
Tiedottaja
+358 40 730 3768
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs