Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Jyväskylän amk tiedottaa: JAMK Centre for Competitiveness yhdistää yritykset, klusterit ja julkisen sektorin toimijat Suomen talouskasvun kiihdyttämiseksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän amk tiedottaa: JAMK Centre for Competitiveness yhdistää yritykset, klusterit ja julkisen sektorin toimijat Suomen talouskasvun kiihdyttämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2012 klo 14:40
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Tiedote 11.4.2012

JAMK Centre for Competitiveness yhdistää yritykset, klusterit ja julkisen sektorin toimijat Suomen talouskasvun ja kilpailukyvyn kiihdyttämiseksi

JAMK Centre for Competitiveness -avajaisseminaari 11.4. kerää yritys- ja kuntavaikuttajia verkostoitumaan kilpailukykyyn liittyvien teemojen ympärille Jyväskylän ammattikorkeakoulun yritysten ja alueiden kilpailukykyä kehittävän keskuksen avajaisiin.

"Kansainvälinen verkosto, jossa toimimme, tuottaa merkittävän osaamisen koko Suomeen, ja JAMKin sitä koordinoidessa myös Keski-Suomen yritysten ja julkisen sektorin organisaatioiden käyttöön. Verkoston puitteissa on mahdollista kehittää monitasoista kilpailukykyyn liittyvää osaamista kansainvälisen verkoston tuella. Merkittävä etu on kokemusten jakaminen, osaamisen näkyväksi tekeminen ja kansainvälisesti parhaiden käytänteiden soveltaminen omaan toimintaan", koulutuspäällikkö Matti Hirsilä kertoo. 

Michael Porterin mukaan kilpailukyvyn avulla voidaan edistää alueen yritysten menestymistä kansainvälisillä markkinoilla siten, että se kehittää samalla sekä yrityksiä että klustereita ja alueella elävien asukkaiden elintasoa. Tähän haasteeseen vastatakseen JAMK lanseeraa Centre for Competitiveness -verkoston Suomeen.

Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce J. Oreck esittee seminaarissa USA:n taloustilanteeseen ja kilpailukykyyn liittyviä haasteita. Kansainvälisen asiantuntijaverkoston TCI:n toimintoja edustaa seminaarissa Rauli Sorvari. Aasian kilpailunäkökulmia tuo esille Singaporen Temasek-korkeakoulusta Geoffrey DaSilva ja Pakistanin Lahoren yliopiston rehtori Dr. Faheem Ul-Islam esittelee MOC-verkoston sekä korkeakoulujen kasvavaa roolia kansallisen kilpailukyvyn edistäjänä.

"Syksyllä 2012 verkosto tarjoaa koulutusta kilpailukykyyn, kasvustrategioihin ja kansainvälistymiseen liittyen Harvardin case-study menetelmillä, kokoaa yhteen eri alojen asiantuntijoita round-table työskentelyyn, tuottaa toimialakohtaista tutkimusta ja markkinatietoutta ja etsii kansainvälisiä rahoituskanavia kilpailukykyyn liittyviin haasteisiin. Tavoitteena on että mahdollisimman moni kasvuyritys, klusterit ja julkisen sektorin organisaatiot voisivat jatkossa kohdata tämän verkoston puitteissa", yliopettaja Murat Akpinar kertoo.

Verkosto tuottaa aluekehitystä edistävien organisaatioiden vuoropuhelua, toimialakohtaista globaalia ennakointi- ja tutkimustietoa sekä korkeatasoisia koulutuspalveluita kansainvälisen kilpailukyvyn kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi. Verkoston avulla kehitetään osaamista sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioissa koko Suomen kilpailukyvyn turvaamiseksi tulevaisuudessa.

JAMK valittiin joulukuussa 2011 jäseneksi kansainväliseen Microeconomics of Competitiveness (MOC) -verkostoon. Harvard Business Schoolista tunnetun strategistin ja professorin Michael Porterin luomaan verkostoon kuuluu 98 yliopistoa ja 32 kilpailukykyä edistävää korkeakoulujen ylläpitämää keskusta (centre for competitiveness) ympäri maailman. Suomesta MOC-verkostoon kuuluu JAMKin lisäksi Aalto-yliopisto.

 

Lisätietoja:
Matti Hirsilä, koulutuspäällikkö, 040 521 5637, matti.hirsila@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, www.jamk.fi/competitiveness
TCI network – global practitioners’ network: www.tci-network.org
Harvard Business School MOC network: www.isc.hbs.edu/moc.htm

 

Katri Kunelius
Tiedottaja
+358 40 730 3768
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs