Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Joustavia rakentamisen ratkaisuja asiakkaan parhaaksi

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Joustavia rakentamisen ratkaisuja asiakkaan parhaaksi

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2013 klo 12:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Lujatalon toiminnan keskiössä ovat jatkuva kehitystyö, uudet ratkaisut ja osaaminen. Asiakas on ollut perheomisteisen yhtiön toiminnassa ykkösasia jo 60 vuoden ajan. Se tarkoittaa ketteryyttä, joustavuutta ja tahtoa hakea ratkaisuja asiakkaan parhaaksi.


Lujatalo Oy on yksi Suomen suurimmista valtakunnallisista rakentajista ja osa Suomen kuudenneksi suurinta rakennusalan Luja-konsernia. – Lukujen valossa Luja oli vuoden 2012 liikevaihdolla mitattuna  Suomen kuudenneksi suurin rakennusalan konserni ja kolmanneksi paras tuloksentekijä. Näihin lukuihin voi olla tyytyväinen, sillä yrityksen terve tuloskehitys luo hyvät edellytykset myös yhteiskuntavastuun kantamiselle, Lujatalo Oy:n toimitusjohtaja Arto Pohjonen toteaa.  
Toimitusjohtaja on tyytyväinen myös siihen, että yhtiön arvostus ammattirakenta­jien parissa on kiistaton. Lujatalo rankattiin Taloustutkimuksen ammattirakentajille tekemässä yritysmielikuvatutkimuksessa viime vuonna alan kärkikastiin. – Rakennusalalle on tyypillistä vahva verkottuminen eri toimijoiden ja alihankkijoiden kesken, joten ammattitaidon merkitys korostuu tällä alalla erityisesti.

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa
Tätä taustaa vasten Lujatalon kivijalka ja perustukset ovat siis kunnossa. Pohjosen mukaan yhtiön omistajapohja antaa paitsi pers­pektiiviä, myös joustavuutta toimintaan. – Tarkastelemme asioita pitkäjänteisesti ja 60 vuoden perspektiivistä, emme kvartaaleittain. Lähestymme asioita aina myös ratkaisukeskeisesti ja joustavasti. Se tarkoittaa, että olemme valmiit laittamaan itsemme likoon ja istumaan samaan pöytään vaikkapa sijoittajien kanssa, joilla on mielenkiintoisia tonttiaihioita. Meillä on myös itsellämme hankkeita, joita tarjoamme mielellämme sijoittajille, Pohjonen kertoo.
Toimitusjohtajan mukaan uudistamalla ja kehittämällä voidaan varmistaa kaikkien osapuolten kestävä kilpailukyky ja kannattavuus pitkällä tähtäimellä. – Meille se tarkoittaa jatkuvaa liiketoiminnan kehitystyötä sekä uusia ratkaisuja ja palveluja asiak­kaan parhaaksi. Tavoitteenamme on, että voimme istua jo hankkeen alkuvaiheessa eri osapuolten kanssa samaan pöytään keskustelemaan tarpeista. Sitä kautta syntyy kokonaistaloudellisesti järkevin ratkaisu niin sijoittajille kuin vaikkapa toimitilojen käyttäjille.

Yhteiskunnallista vastuunkantoa
Lujatalo on ottanut vahvan kopin rakennusalan vastuullisesta tehtävästä rakentaa entistä kestävämpää yhteiskuntaa. Hyviä esimerkkejä löytyy. – Myimme historiamme suurimmassa asuntokaupassa Ålandsbankenin vuoden alussa lanseeraamalle asuntorahastolle asuntoja pääkaupunkiseudulta ja kasvukeskuksista. Kyseisen kaupan avulla meillä on yhteistyössä Ålandsbankenin kanssa mahdollisuus lisätä markkinoille vuokra-asuntokantaa niille alueille, jossa kysyntä on tarjontaa suurempi. Taustalla oli Ålandsbanken yksityissijoittajille suunnattu asuntorahasto, joka mahdollisti samalla sijoittajille aivan uudenlaisen tavan sijoittaa asuntomarkkinoille. Luonnollisesti hankkeella on myös positiivisia työllistämisvaikutuksia rakennusalalle, Pohjonen toteaa.

Pohjosen mukaan ratkaisukeskeisyys näkyy myös uusina näkökulmina esimerkiksi energiankulutuksessa tai tilankäytön optimoinnissa. Hyvä esimerkki innovatiivisuudesta energiatehokkuuden saralla on HUS:n tornisairaala Helsingin Meilahdessa.  Kyseiseen kohteeseen on suomalaisen valaisinyritys Oversolin ja vuokraus- ja työmaapalvelutarjoaja Cramon yhteistyössä kehitetty rakennustyömaille tarkoitettu LEDa-valaisinjärjestelmä, joka laskee Lujatalon työmaan valaisinkustannukset noin viidennekseen entisestä. Vastaavaa ketjutettua led-järjestelmää ei ole käytössä vielä missään muualla koko Euroopassa. – Valot ovat konkreettinen esimerkki Lujatalon kestävän kehityksen strategiasta. Toivommekin, että tämä kannustaa myös muita rakennusalan toimijoita etsimään innovatiivisia ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseksi, Pohjonen toteaa.

Vahva paikallinen läsnäolo
Pohjonen muistuttaa, että Lujatalo on läsnä valtakunnanlaajuisesti. – Toimimme laajalla rintamalla ja seitsemän alueyksikköämme palvelevat asiakkaita valtakunnallisesti vahvalla paikallistuntemuksella. Näin voimme yhdistää paitsi osaamisemme, myös paikallisen aluetuntemuksemme. Omien resurssien lisäksi, meillä on verkostossamme hyvät paikalliset yhteistyökumppanit ja kontaktit – asiakkaan parhaaksi totta kai, Pohjonen painottaa.

Yhteydenotot: http://bit.ly/19NTmR5

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs