Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Joka neljäs veneilee ilman karilleajovakuutusta

Suomen Vahinkovakuutus Oy

Joka neljäs veneilee ilman karilleajovakuutusta

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2013 klo 09:30
Julkaisija: Suomen Vahinkovakuutus Oy

Vuosittain noin 200 veneilijää karauttaa Suomessa kiville niin rajusti, että apuun tarvitaan jo merivartiostokin. Lievempiä karilleajotapauksia tapahtuu vuosittain tuhansia. POP Vakuutuksen arvioiden mukaan karille karauttavista veneilijöistä joka neljännellä ei ole vahinkoja korvaavaa karilleajovakuutusta.

POP Vakuutuksessa venevakuutuksista vastaava tuotepäällikkö Erkka Ansala kertoo, että karilleajot on yleisin venevakuutuksesta korvattava vahinko. Siitä huolimatta joka neljäs suomalainen veneilijä luottaa siihen, ettei karilleajo osu omalle kohdalle.

– Karilleajoja sattuu erityisesti kokemattomimmille veneilijöille, joilla navigointitaidoissa on vielä kehittämistä. Kokeneempikin merikarhu saattaa kuitenkin karauttaa karille, kun vesi on normaalia matalammalla tai tutulla reitillä ei olekaan vettä riittävästi kölin alla, Ansala kertoo.

Karilleajon keskimääräiset kustannukset liikkuvat lähes aina useissa tuhansissa eurossa.

– Karilleajotilanteessa olisi varmasti huojentavaa muistaa, ettei samalla tullut tehneeksi myös lompakkoon aimo lovea. Karilleajot ja yhteentörmäykset korvaava XL-vakuutus tarjoaa pienellä lisäkustannuksella mielenrauhaa, Ansala muistuttaa.

 

6 vinkkiä, jos karautat karille

 

– Pysäytä ensimmäiseksi moottori (tai ota veto pois purjeista) ja tutki, onko vene saanut vuotoja. Jos havaitset vakavia vuotoja, ankkuroi uppoamisvaaran välttämiseksi vene niin, ettei se luista pois karilta. Tarkista, ovatko peräsin ja potkuri toimintakuntoiset.

– Muista pelastaa aina ensin ihmiset! Soita tarvittaessa apua Meripelastuskeskuksen numerosta 0204 1000

– Ellei vaurioita ilmene, voit yrittää saada veneen irtoamaan siirtämällä painopistettä ja keventämällä painoa. Jo pelkästään juomavesitankin tyhjennys voi olla riittävä.

– Paras suunta karille ajaneen veneen irrottamiselle on yleensä tulosuunta, jos tuuli sen vain sallii.

– Työnnä venettä seisomalla karalla.

– Pyydä toista venettä vetämään (muista turvallisuus).

(vinkkien lähde: Trafi ja Rajavartiolaitos)

 

Lisätietoja:

POP Vakuutus

Erkka Ansala, tuotepäällikkö, venevakuutukset

p. 
050 565 8853

s-posti: erkka.ansala@popvakuutus.fi

 

POP Vakuutus on verkossa toimiva vakuutusyhtiö, joka tarjoaa selkeitä ja kilpailukykyisiä vakuutuksia henkilöasiakkaille. Valikoimaan kuuluvat kaikki tavallisimmat henkilöasiakkaan tarvitsemat vahinkovakuutustuotteet, jotka liittyvät henkilöihin, ajoneuvoihin tai kiinteistöihin. POP Vakuutus on Suomen Vahinkovakuutus Oy:n aputoimi- ja markkinointinimi. Yhtiön omistaa POP Pankki -ryhmä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs