Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Jatkuva muutos haastaa pk-yritykset

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jatkuva muutos haastaa pk-yritykset

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2015 klo 11:35
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Yritykset ovat jatkuvien muutoshaasteden keskellä. Tarpeet tulevat yrityksen sisältä ja ulkopuolelta.

Yhteiskunnalliset muutokset, asiakkaiden muuttuvat tarpeet ja kilpailun kasvaminen ovat tekijöitä, joiden vuoksi on reagoitava entistä ketterämmin. Koko henkilöstö on otettava mukaan ja pidettävä yhteinen suunta kirkkaana.

– Organisaation toiminta on koko ajan muutosten kohteena. Haasteena on saada pidettyä koko talo mukana. Muutos kytkeytyy vahvasti sisäiseen ja ulkoiseen viestintään sekä ihmisten osaamisen kehittämiseen,  Antti Liimatainen ja Mikko Akselin TietoAkseli Oy:stä pohtivat.

– Muutos on varma asia ja pitäisi oppia priorisoimaan tehtäviä asioita. Tällä hetkellä alan muutos on rajua ja alan tuonti on 20 prosenttia, mikä syö valmistuskapasiteettia muilta toimijoilta. Tämä asettaa omia haasteita liiketoimintaan,  Jari Elonen Elonen Oy:stä toteaa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Muka-hankkeessa on kuultu yritysten haasteet. Hanke auttaa pk-yrityksiä tunnistamaan ne tekijät, jotka edistävät ja toisaalta estävät kasvua ja muutoskyvykkyyttä. Yrityskohtaisesti räätälöidyn kehittämistyön avulla rakennetaan pohjaa liiketoiminnan kehittämiselle ja kasvulle koko henkilöstöä osallistaen.

Yhteinen tahtotila ja niihin liittyvien tavoitteiden käytäntöön vieminen yhdessä henkilöstön ja johdon kanssa ovat keinoja, joilla yritysten muutosketteryyttä vahvistetaan.

Muka-hanke toteutetaan 1.1.2015–30.06.2017. Päätoteuttaja toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana Humap Oy. Mukana olevat yritykset ovat Elonen Oy Leipomo, Jyväskylän aluetaksi Oy, Jyvässeudun hoivapalvelut Oy, Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö Oy, Moisio Forest Oy, Nuorisokeskus Piispala, Palvelukoti Lounatuuli Oy, Probis Solutions Oy, Suomalainen uimakoulu Oy, Telkänhoiva Oy, TietoAkseli Oy, Tilitalo Aaltonen Oy.

Lue lisää

Lisätietoja:
Marianne Ekonen, projektipäällikkö, 050 409 8352, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö                        
Matti Hirvanen, organisaatiokonsultti, valmentaja, 044 549 6299, etunimi.sukunimi@humap.com, Humap Oy

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs