Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Jarmo Asikainen Jyväskylän seudun kuntajakoselvittäjäksi

Valtiovarainministeriö

Jarmo Asikainen Jyväskylän seudun kuntajakoselvittäjäksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2013 klo 09:41
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen päätti 11. heinäkuuta 2013 määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Hankasalmen kunnan, Joutsan kunnan, Jyväskylän kaupungin, Laukaan kunnan, Luhangan kunnan, Muuramen kunnan, Petäjäveden kunnan, Toivakan kunnan ja Uuraisten kunnan välillä.

Ministeri on asettanut kuntajakoselvittäjäksi hallintotieteiden maisteri Jarmo Asikaisen. Selvitykseen tullaan myöhemmin asettamaan lisäksi kaksi muuta kuntajakoselvittäjää. Selvityksen tulee tuottaa tiedot, joiden perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää edellä mainitut kunnat tai osa kunnista.

Selvityksen toimikausi alkaa 1.8.2013 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 31.3.2014 mennessä.

Jyväskylän kaupunki on tehnyt valtiovarainministeriölle maaliskuussa 2013 esityksen erityisen selvityksen toimittamisesta kaupunkiseudulla. Hallitus on osana kehyskannanottoaan keväällä 2013 todennut, että se varautuu asettamaan suurimmille kaupunkiseuduille erityiset kuntajakoselvittäjät vuoden 2013 aikana.

Lisätietoja:
Kuntajakoselvittäjä Jarmo Asikainen, puh. 050 361 1357
Neuvotteleva virkamies Anu Hernesmaa, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30027

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs