Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » IKEA Suomen liikevaihto kasvoi 5,5 %

IKEA Oy

IKEA Suomen liikevaihto kasvoi 5,5 %

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2015 klo 10:00
Julkaisija: IKEA Oy

Kasvu tuli pääasiassa tavarataloista

IKEA Suomen liikevaihto kasvoi selvästi toimintavuonna 2015*. Liikevaihto oli noin 330 miljoonaa euroa eli 5,5 % enemmän kuin edellisenä toimintavuonna. Valtaosa kasvusta tuli tavaratalojen myynnistä. Tavaratalojen määrä pysyi toimintavuoden aikana ennallaan. Verkkokaupan myynnin kasvu jatkui niin ikään tasaisena.

– Alan kokonaisliikevaihto on pysynyt Suomessa jo vuosia melko lailla samalla tasolla tai supistunut. IKEA on kuitenkin onnistunut kasvattamaan myyntiään ja markkinaosuuttaan jo seitsemänä peräkkäisenä vuotena. Viime toimintavuonna kasvu tuli suurimmalta osin tavarataloistamme. Uskomme sen johtuvan siitä, että panostimme erityisesti asiakaskokemuksen parantamiseen tavarataloissa, kertoo IKEA Suomen maajohtaja Lars Midttun.

Asiakaskokemusta parannettiin toimintavuoden 2015 aikana monin eri tavoin, kuten kehittämällä ostokokemusta asiakkaiden toivomusten mukaisesti. Erityisesti henkilökunnan koulutukseen ja asiakaskohtaamisen laatuun panostettiin. Tavaratalojen ravintolapalveluja kehitettiin niin ikään osana kokonaisvaltaista asiakaskokemusta, ja esimerkiksi lapsiperheille suunnatut IKEA FAMILY -kanta-asiakastarjoukset saivat asiakkailta hyvää palautetta. Muun muassa nämä toimenpiteet ovat kokonaisuudessaan parantaneet ostokokemusta ja asiakastyytyväisyyttä sekä tuoneet lisää asiakkaita.

Tavaratalojen tuotevalikoimaan tuotiin myös entistä enemmän trendikkäitä, rajoitetun ajan myynnissä olevia erikoismallistoja, jotka inspiroivat asiakkaita ja tuovat vaihtelua valikoimaan. Tuoteryhmistä kasvua toivat erityisesti makuu- ja kylpyhuonetuotteet. Nämä tuoteryhmät muodostivat yhteensä noin kolmasosan kokonaismyynnistä.

– Toimintavuoden teemana olivat makuu- ja kylpyhuoneet. Kokonaiskasvustamme kaksi kolmannesta tuli odotetusti näiltä alueilta, Midttun kertoo. 

Nykyisten tavaratalojen ja nettikaupan kehittämisen lisäksi IKEA Suomi avasi Jyväskylässä uuden IKEA-lähipisteen, joka tukee yrityksen tavoitetta tarjota monikanavaisia ostosmahdollisuuksia mahdollisimman monille suomalaisille. Pilottiprojektissa verkkokauppa, palvelut ja myymälässä asiointi yhdistyvät kokonaan uudenlaisella tavalla.

IKEA-konserni jatkoi kasvuaan ja tuotti uusiutuvaa energiaa yli puolet kokonaiskulutuksestaan

IKEA-konserni jatkoi kasvuaan maailmalla. Konsernin nettotulos toimintavuonna 2015 oli 3,5 miljardia euroa. Kokonaismyynti kasvoi 11,2 % ja oli yhteensä 31,9 miljardia euroa. Kasvua tuli tasaisesti useimmilta markkinoilta. Kasvu oli ennätyksellistä Saksassa ja kehittyi positiivisesti myös Etelä-Euroopassa. Pohjois-Amerikka jatkoi hyvällä tasolla, ja uusin markkina-alue Etelä-Korea ylitti odotukset.

IKEA-konserni teki merkittäviä ilmastonmuutoksen torjumiseen tähtääviä investointeja ja sitoumuksia. IKEA tuotti itse uusiutuvaa energiaa 53 % kokonaiskulutuksestaan ja lähestyy tavoitettaan olla energiaomavarainen vuonna 2020. Pohjoismaissa IKEA on ollut täysin energiaomavarainen toukokuusta 2015 lähtien. IKEA-konserni on sitoutunut investoimaan miljardi euroa ilmastonmuutoksen torjumiseen toimintavuonna 2016.

IKEA Suomi lukuina toimintavuonna 2015

Liikevaihto (MEUR): 330,2
Liikevaihdon kasvu: 5,5 %
Henkilöstö: 1451
IKEA FAMILY -kanta-asiakkaiden määrä: 908 414

*IKEA Suomen ja IKEA-konsernin toimintavuosi 2015 ajoittui aikavälille 1.9.2014–31.8.2015.

Liitteet: 

Tiedote IKEA-konsernin myynnin kehityksestä toimintavuonna 2015
Tiedote IKEA-konsernin kestävän kehityksen raportista toimintavuodelta 2015

IKEA-konsernin vuosikatsaus (IKEA Group Yearly Summary FY15)
IKEA-konsernin kestävän kehityksen katsaus (IKEA Group Sustainability Report FY15)

Lisätietoja:

IKEA Suomi, viestintä, pr.finland@ikea.com, puh. 040 451 7856
Kirsi Gotthardt, viestintäjohtaja
Annika Stubbe, viestinnän asiantuntija

www.IKEA.fi

Facebook: IKEA Suomi
Instagram ja Twitter: @IKEASuomi

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs