Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Huhtikuisilla Logistiikka 2013 -messuilla visioidaan kilpailukykyä tukevia ratkaisuja

Tampereen Messut

Huhtikuisilla Logistiikka 2013 -messuilla visioidaan kilpailukykyä tukevia ratkaisuja

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2013 klo 14:16
Julkaisija: Tampereen Messut

ALAN YKKÖSTAPAHTUMASSA ON 120 NÄYTTEILLEASETTAJAA

Materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattilaisille suunnattu Logistiikka 2013 tuo Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 17.–19.4.2013 lähes 120 näytteilleasettajaa. Toista kertaa järjestettävät messut ovat vuoden tärkein alan tapahtuma, jossa esitellään laajasti uusimmat tuotteet, palvelut ja ratkaisut. Monipuolinen seminaariohjelma keskittyy alan näkymiin, kansainväliseen toimintaympäristöön ja tulevien muutosten vaikutuksiin. Messuilla jaetaan myös uusi Sisälogistiikka 2013 -tunnustus.

Sisälogistiikkaa, logistiikka- ja varastointipalveluja sekä materiaalinkäsittelyä esittelevä Logistiikka 2013 laajenee kahteen näyttelyhalliin. C-hallissa ovat esillä materiaalinkäsittelyn ja sisälogistiikan koneet sekä laitteet. Logistiikan palvelutoimijat, satamat, tiedonkeruu ja koulutus on koottu saman katon alle D-halliin, jonne toteutetulla Palvelukadulla esitellään muun muassa logistiikan ICT-mahdollisuuksia.

Merkittäviä synergiaetuja Logistiikka-messujen kävijöille tarjoaa myös kaksipäiväinen kunnossapidon ja tuotannon palveluiden päätapahtuma Teolliset Palvelut 2013, joka pidetään A-hallissa 17.–18.4.2013.   

Avajaisseminaari: Logistiikka nousi kilpailukyvyn ytimeen

Logistiikka-messujen avajaisseminaari pidetään keskiviikkona 17.4. klo 10.30–12.00 otsikolla Logistiikka nousi kilpailukyvyn ytimeen. Kilpailukyky on yksi kuumimmista avainsanoista alan keskusteluissa.

- Liikenteestä ja logistiikasta aiheutuvat kustannukset ovat merkittävä kilpailukykytekijä. Tällä hetkellä kaikki peräänkuuluttavat kilpailukykyä. Logistiikkakustannukset ovat merkittävä osa kilpailukykyä, sillä niiden osuus yritysten liikevaihdosta on keskimäärin 14 prosenttia ja vientiyrityksillä jopa 20 prosenttia. Suomen logistiikkakustannukset suhteessa BKT:een ovat noin 19 prosenttia, kun muissa teollisuusmaissa vastaava luku on tyypillisesti 10–17 prosenttia, kertoo projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Seminaarin puheenjohtajana toimii johtaja Jorma Härkönen LIMOWA ry:stä. Messujen avajaissanat esittää toimitusjohtaja Pasi Nieminen Toyota Material Handling Finland Oy:stä. Seminaarin avauspuheenvuoron Kansainvälisen toimintaympäristön näkymät pitää professori Jorma Mäntynen Tampereen teknillisestä yliopistosta. Projektipäällikkö Tomi Solakivi Turun yliopistosta kertoo Logistiikkaselvityksen 2012 keskeisimmistä tuloksista ja logistiikka-alan asiantuntija Kyösti Orre Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta aiheesta Logistiikan kustannusraami muutoksessa. Tilaisuuden päättää Logistiikka nousi kilpailukyvyn ytimeen -paneelikeskustelu. Seminaarin järjestävät Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry ja Tampereen Messut Oy. Lisätiedot: www.logistiikkamessut.fi (Ohjelma).  

Elämä rikkidirektiivin kanssa -seminaarissa puhuttavat rikkidirektiivin kustannusvaikutukset

Avajaispäivänä 17.4. järjestetään myös Elämä rikkidirektiivin kanssa -seminaari, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa siitä, mitä keinoja on käytettävissä 1.1.2015 voimaan tulevan rikkidirektiivin kustannusvaikutusten minimoimiseksi. Erityisesti satamien ja huolintaliikkeiden toimijoille sekä heidän vienti- ja tuontiteollisuuden asiakkaille suunnatun seminaarin otsikot ovat Direktiivin kustannusvaikutukset kaivosteollisuuteen, Rikkidirektiivi – logistiikkaoperaattorin vaihtoehdot ja Valtion tukitoimet sekä tekniset vaihtoehdot, kuten Wärtsilän rikkipesurit – status update ja LNG – merenkulun polttoaine. Seminaarin puheenjohtajana on Aamulehden taloustoimittaja Kari Asikainen. Lisätiedot: www.logistiikkamessut.fi (Ohjelma). 

LOGY toteuttaa Varasto- ja materiaalinkäsittelypäivän sekä jakaa Sisälogistiikkapalkinnon 2013

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry järjestää torstaina 18.4. Varasto- ja materiaalinkäsittelypäivän, joka on johtava sisälogistiikan ammatti- ja verkostoitumistapahtuma Suomessa. Seminaarin teemana on varastotoimintojen organisointi ja johtaminen. LOGY jakaa seminaarin yhteydessä myös uuden Sisälogistiikkapalkinto 2013 -tunnustuksen. Torstain ohjelmassa on myös RFID-etätunnistus logistiikan tehostajana -seminaari. Tilaisuudessa käsitellään sitä, miten RFID-tekniikalla voidaan tehostaa logistiikkaprosesseja ja saada liiketoimintahyötyjä. Lisätiedot: www.logistiikkamessut.fi (Ohjelma). 

Kuntien logistiikkafoorumissa keskitytään ratkomaan palvelujen tehostamis- ja kustannushaasteita

Torstaista perjantaihin 18.–19.4. toteutettava Kuntien logistiikkafoorumi kutsuu luottamus- ja viranhaltijajohtoa sekä logistiikan ammattilaisia keskustelemaan palvelujen tehostamis- ja kustannushaasteista. Torstain Kuntapäättäjäfoorumin aiheina ovat Tampereen kaupunkikonserni: logistiikan linjaus ja tulevaisuus, Potilasvirrat haltuun sekä Avoimen ja suljetun joukkoliikenteen rajapinnassa. Perjantaina Logistiikan haasteet 2020 -seminaariosuuden teemoja ovat Logistiikan onnistumisen avainasiat, Logistiikan tulevaisuus ja Ajankohtaista Keski-Savon logistiikkayksikössä – missä mennään, mihin tullaan?. Molempina päivinä kuullaan myös Selvitysmiehen esitys henkilökuljetusten yhdistämisestä.

Perjantaina 19.4. Kohti suomalaista logistiikkakeskusjärjestelmää -seminaarissa puhuttaa Suomen logistiikkakehityksen sirpaleisuus, jota kuvaavat uusien logistiikkakeskusten sijaintipäätökset, intermodaalisuuden heikko kehitys sekä kansainvälisten oppien ja verkostojen puutteellinen hyödyntäminen. Seminaarissa pureudutaan näihin kysymyksiin ja pyritään kehittämään koko Suomea koskeva logistiikkakeskusten järjestelmä. Lisäksi messujen lukuisissa tietoiskuissa ovat esillä yritysten logistiikan tehostamiseen suunnitellut uudet tekniset ratkaisut. Lisätiedot: www.logistiikkamessut.fi (Ohjelma). 
  
Suomen parasta trukkikuskia haetaan messuilla

Ensimmäinen Toyota GP:n osakilpailu järjestetään messujen yhteydessä kaikkina päivinä. Toyota GP on trukin taitoajokilpailu, johon voi osallistua kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt trukinajotaitoinen henkilö. Toyota GP:n osakilpailuja järjestetään ympäri Suomea ja kiertue huipentuu syyskuussa järjestettävään finaaliin.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen C- ja D-hallissa 17.–19.4.2013 toteutettavat Logistiikka-messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n Trukkijaoston kanssa. A-hallissa 17.–18.4.2013 pidettävät kaksipäiväiset Teolliset Palvelut -messut järjestää Expomark Oy ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry. Lisätiedot: www.logistiikkamessut.fi, www.teollisetpalvelut.fi.


TähtiUutiset:
Lue Logistiikka 2013 -messujen näyttelytoimikunnan puheenjohtajan, Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtajan Pasi Niemisen haastattelu ”Tarvitaan kokonaisvaltaisia konsepteja” Tampereen Messujen TähtiUutiset-verkkolehdestä: www.tahtiuutiset.fi.

Mediamateriaalit:
Logistiikka 2013 -messujen mediamateriaalit sekä linkit logoihin ja kuvapankkiin löytyvät tapahtuman mediasivuilta osoitteesta www.logistiikkamessut.fi (Media).

LISÄTIEDOT: www.logistiikkamessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi:
Jani Maja, projektipäällikkö, p. 050 356 1325,
jani.maja@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila@tampereenmessut.fi

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:
Heikki Ojanperä, johtaja, p. (09) 682 41322
Näyttelytoimikunnan pj:
Pasi Nieminen, toimitusjohtaja, Toyota Material Handling Finland Oy,
p. 040 901 4401

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs