Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Heikko suhdanne pudotti Parman tulosta

Parma Oy

Heikko suhdanne pudotti Parman tulosta

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 09:30
Julkaisija: Parma Oy

Suomen suurin betonielementtien valmistaja Parma Oy kärsi vuonna 2014 rakennusalan heikosta suhdanteesta ja vaikeasta markkinatilanteesta. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 138,1 miljoonaa euroa (145,6 meur, 2013). Tulos jäi 0,4 miljoonaa euroa tappiolliseksi (5,9 meur, 2013).

Vuosi 2014 oli rakennusalalla hiljaisin sitten 1990-luvun lamavuosien. Asuinrakentamisen aloitukset putosivat 24 500 asuntoon ja vaimea toimitilarakentaminen pudotti talonrakentamisen aloitukset kokonaisuutena 26 miljoonaan kuutiometriin. Myös infrarakentamisen investoinnit jäivät vähäisiksi julkisen talouden tilan pienentäessä määrärahoja.

Heikko suhdanne näkyi selkeästi myös Parman avainluvuissa. Liikevaihto jäi 138,1 miljoonaan euroon ja tulos kääntyi 0,4 miljoonaa euroa tappiolle.

Toimitusjohtaja Hannu Tuukkalan mukaan numerot kertovat koruttomasti, että rakentamisen pohjakosketus iskee nyt tosissaan myös rakennustuoteteollisuuteen.

”Heikko suhdanne, alan ylikapasiteetti ja äärimmilleen kiristynyt kilpailu ovat vieneet hintatasoa jatkuvasti alaspäin eikä selkeää käännettä parempaan ole näkyvissä”, Tuukkala toteaa. 

Säästökuuri jatkuu

Heikentyneen kilpailukyvyn, vaisuna jatkuvan suhdannetilanteen sekä koko Consolis-konsernia koskevien kannattavuustavoitteiden vuoksi Parma tehostaa edelleen toimintojaan ja keskittää tuotantoaan. Näiden tavoitteiden täyttämiseksi yhtiö sulkee Ylöjärven tehtaan. Tuotannon tehokkuutta parannetaan erillisen toimenpideohjelman mukaisesti ja kesän kuluessa kartoitetaan myös muun tuotantoverkoston tilanne.

Ylöjärven sulkemispäätös perustuu normaaliin yt-menettelyyn ja yt-neuvotteluihin, joita on käyty maaliskuusta 2015 alkaen. Ne koskevat 20 työntekijää ja toimenpiteet käynnistetään välittömästi.

Toimitusjohtaja Hannu Tuukkala korostaa, että yt-menettelyn piirissä olevia henkilöitä tuetaan kaikin käytettävissä olevin keinoin yhteistyössä työvoimaviranomaisten ja ammattiliittojen kanssa. Niitä ovat mm. eläköitymisratkaisut, apu uudelleen työllistymiseen sekä mahdolliset uudet tehtävät muilla Parman tuotantolaitoksilla.

”Tehtaan sulkeminen on aina monella tapaa raskas päätös. Teemme kaiken voitavamme, jotta henkilöstöstä kukaan ei jäisi tyhjän päälle”, Tuukkala sanoo.

 

Lisätietoja

Hannu Tuukkala

Toimitusjohtaja

Puh. 020 577 5520

hannu.tuukkala@parma.fi

www.parma.fi

Liitetiedostot

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2014 liikevaihto oli noin 138 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 600 henkilöä.

Consolis-konserni on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja, joka toimii 30 maassa. Konsernin liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 10 000.

www.parma.fi

www.consolis.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs